Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

Frihandelsdagen 2019 – nya avtal, regler och möjligheter

18 jun 2019 9:00 - 12:00 World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm

Frihandelsdagen 2019 – nya avtal, regler och möjligheter

Frihandelsdagen är ett kostnadsfritt seminarium för dig som vill få reda på det senaste om frihandel och bli inspirerad till att använda avtalen mer, effektivare och bättre!

EU har under de senaste åren slutit frihandelsavtal med flera viktiga exportmarknader – Kanada, Japan och Singapore. Frihandelsavtalen innebär att dina kunder i partnerländerna kan slippa att betala tull. Din export blir därför mer konkurrenskraftig om du har kunskap och kompetensen att använda avtalen rätt så att din kund kan få dra nytta av fördelarna.  

Med Frihandelsdagen vill vi uppmärksamma EU:s frihandelsavtal och ge vägledning i hur du gör för att använda dem. Under Frihandelsdagen samlas nyckelaktörer från myndigheter, organisationer och företag som jobbar med implementering och uppföljning av avtalen.

Kom och lyssna på:

  • Christofer Fjellner (Europaparlamentariker från Moderaterna och ledamot i utskottet för internationell handel i Europaparlamentet) ger sin syn på frihandel.
  • Ta tillfället i akt att ställa dina frågor till Annika Ebertz (tullrevisor på Tullverket) som förklarar hur en ursprungskontroll går till och ger tips på hur företag kan förbereda sig inför en kontroll. 
  • Du får dessutom möjlighet att höra två företagsvittnen (Marija Sljivic och Elisabeth Bjerenius från Husqvarna och Gabriella Hildebrand från företaget HildaHilda) som berättar om sina erfarenheter av att använda avtalen och vilka utmaningar de står inför.
  • Anna Folkesson från Business Sweden informerar om kommande funktioner i Frihandelsguiden och hur myndigheter i Japan och Sydkorea jobbar för att främja nyttjandet av frihandelsavtal.

När och var:

Datum: den 18 juni 2019

Tid: 9:00–12:00 (kaffe och registrering från 8:30)

Var: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm

Anmälan: Frihandelsdagen är kostnadsfri och du anmäler dig nedan, antal platser är begränsade och sista anmälningsdag är den 13 juni.

Kontakt: Anna Folkesson: anna.folkesson@business-sweden.se eller 08-588 66 339

contact image

Anna Folkesson

Stockholm
+46 8 588 66 339
Registrering öppen till och med: 13 jun

Vi har som ambition att ge en bra användarupplevelse med relevant innehåll när du besöker någon av Business Swedens webbplatser. Genom att skapa ett användarkonto kommer du få tillgång till guider och möjlighet att se dina inbokade aktiviteter hos oss. Du kommer också få riktad kommunikation baserat på de intressen du visar. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Kontaktperson

Företagsinformation

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *