Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

14 mar 2013 8:00 - 11:00 Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Utbildning i exportregler: Informationssökning på Internet – Omvärldsbevakning vid internationalisering

Omvärldsbevakning handlar om att omvandla data till information som efter analys blir kunskap. Kunskap om trender, konkurrenter och förändringar kan vara avgörande vid ett företags internationalisering. Genom att vara medveten om sin omvärld kan man trygga sin egen överlevnad, undvika hot och ta kalkylerade risker.

Marknadsval som baserats på noggranna analyser av affärsmöjligheter, och inte på tillfälligheter, har större chans att resultera i goda och långvariga internationella affärer.

För att spara tid och pengar är det viktigt att kunna hitta rätt information, helst snabbt och kostnadsfritt. Utbildningen ger dig verktyg att metodiskt söka fram information du behöver genom optimalt användande av sökmotorer och databaser på Internet.

Målgrupp
Utbildningen vänder sig framför allt till marknadsansvariga och exportsäljare, men även till övriga personer som arbetar med analys och omvärldsbevakning i ett internationellt perspektiv.

Mål
Att förmedla vikten av omvärldsbevakning inför en internationalisering och de fördelar sådan analys genererar, samt konkret kunskap om hur man går tillväga för att snabbt finna det man vill på Internet via sökmotorer och databaser.

Program


08.45 -09.00 Registrering                                                  

09.00 - 10.15

  • Varför omvärldsbevaka inför en internationalisering?

  • Metodik och teori kring informationssökning

10.15 – 10.30 Kaffe

10.30 – 12.00

  • Sökmotorer, optimal användning

  • Boolesk logik

  • Internationella källor för marknadsinformation, statistik och företagsinformation

  • Summering

Var: Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Kostnad: 2 000 SEK exkl. moms. I seminarieavgiften ingår kaffe och dokumentation.

Deltagande bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före utbildningen debiteras 50 procent av avgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till utbildningsdatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Föreläsare: Kajsa Nilsson, Informationsspecialist, Business Sweden Stockholm, 08-588  660 68 kajsa.nilsson@business-sweden.se. Berit Thorstensson, Informationsspecialist, 08-588 660 97, berit.thorstensson@business-sweden.se

Kontakt:
Maria Björk, maria.bjork@business-sweden.se

 

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.