Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

20 jan 2015 8:00 - 10:00 Business Sweden, Ekelundsgatan 1, Göteborg

Seminarium om fordonsindustrierna i Spanien och Storbritannien

Välkommen till ett inspirerande frukostseminarium där Business Sweden presenterar marknadsförutsättningar och affärsmöjligheter för svenska bolag inom fordonsindustrierna i Spanien och Storbritannien, baserade på studier genomförda på respektive marknad.

Fordonsindustrin i Spanien är den andra största i Europa och den tolfte största i världen. Sektorn omsätter drygt 28 BEUR (2013) och står för närmare 7% av Spaniens BNP. Idag tillverkas knappt 2,2 miljoner fordon på de totalt 17 produktionsanläggningarna i landet men industrin har satt som mål att nå tillbaka till 3 miljonersträcket år 2017. Flera OEM’s har och kommer att investera vidare i marknaden för att kunna öka kapaciteten och produktionen av nya modeller men även för utvecklingen av miljövänliga fordon och elbilar.  

Den spanska fordonsindustrin drivs av export och nästan nio av tio fordon som produceras i Spanien exporteras till mer än 130 länder, huvudsakligen inom Europa men alltmer även till tillväxtmarknader. Spanien har en stark och integrerad värdekedja där 70% av alla komponenter anskaffas lokalt.  

Fordonsindustrin i Storbritannien är den fjärde största i Europa och fjortonde största i världen. Det är också världens näst största premiumfordonstillverkare efter Tyskland och 8 av 11 F1 team har sitt säte i Storbritannien. Vidare är det världens fjärde största tillverkare av entreprenadmaskiner. Fordonsindustrin omsätter drygt 61 BGBP (2013) vilket motsvarar ca 4 % av BNP. Idag tillverkas drygt 1,6 miljoner fordon men produktionen förväntas nå historiskt högsta nivå på över 2 miljoner fordon under 2017. Fordonstillverkare har annonserat stora investeringar i sektorn för kommande år och man har identifierat möjligheter inom OEM och Tier-1 segmenten värderade till £5 miljarder.

Den brittiska fordonsindustrin drivs av export där ungefär 80% av produktionen exporteras till över 100 länder. Tillväxtländer som exempelvis Kina blir en allt viktigare exportdestination på bekostnad av Europa som dock fortfarande står för ungefär 50% av fordonsexporten. Storbritannien har, jämfört med övriga europeiska tillverkningsnationer, en relativt svag leverantörsindustri där endast 35% av komponenter anskaffas lokalt.

Vill du veta vilka möjligheter som finns för ditt företag i Spanien och Storbritannien inom fordonsindustrin? Varmt välkommen till det kostnadsfria seminariet! 

Anmäl dig via formuläret nedan. I samband med din anmälan kan du också ange om du önskar boka ett individuellt möte i anslutning till seminariet.

För frågor, vänligen kontakta:

Malin Backman
E: malin.backman@business-sweden.se 
T: +34 91 444 26 04

Erik Seiving
E: erik.seiving@business-sweden 
T:+44 20 7616 4094 

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.

Ta del av färska marknadsstudier från hela Europa

Flera av Business Swedens kontor i Europa har under hösten genomfört ett antal studier för att kartlägga möjligheter och utmaningar inom olika branscher och marknader i regionen. 

Studierna kommer att presenteras under ett flertal Europaseminarier.

Läs mer här