Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

10 maj 2017 10:00 - 15:00 Göteborg

Steps to Export West Food - öka din livsmedelsexport

Sveriges livsmedelsexport har stadigt ökat sedan EU-inträdet 1995 och är nu nära 74 miljarder kronor. Även många små och medelstora företag har framgångsrikt utvecklat sin export under de senaste åren. Störst potential för en ökad livsmedelsexport finns bland förädlade livsmedel

Idag är vodka, kaffe och mejeriprodukter några av våra mest exporterade livsmedel. En tydlig trend på senare år är att andra, mer nyskapande produkter med nya inriktningar och smaker har ökat i exportvärde. Gluten- och laktosfritt samt ekologiska produkter kommer mer & mer och efterfrågas idag i stora delar av världen.

Business Sweden & RISE erbjuder nu det skräddarsydda programmet Steps to Export: West Food där du får möjlighet att skaffa dig de kunskaper, strategier och insikter som behövs för att göra rätt val och framgångsrikt lägga upp det internationella arbetet. Under fem halvdagar går vi igenom viktiga delar av exportprocessen anpassad till de deltagande företagens individuella förutsättningar och behov. Mellan de gemensamma gruppmötena coachas du av en regional exportrådgivare.

Vi varvar teoretiska moment med att lyssna på livsmedelsföretag som lyckats etablera sig internationellt, informerar om marknadsföringskonceptet Try Swedish och om märkningskrav och certifieringar. Dessutom kommer Business Swedens representanter från viktiga livsmedelsmarknader som Tyskland, Benelux, Storbritannien och Norge att dela med sig av sina kunskaper. Programmet riktar sig till företag som har en etablerad kundbas i Sverige eller på exportmarknaden och som vill skapa en struktur som gör det möjligt att växa internationellt på ett effektivt, långsiktigt och målinriktat sätt.
När programmet är klart kommer du att ha en export- och handlingsplan som beskiver var och hur du skall använda dina resurser för att få bästa avkastning på din satsning.

Se programmet för Steps to Export West Food i sin helhet här.
Programmet är kostnadsfritt.

Välkommen med frågor och din anmälan till:
Jonas Englund, Business Sweden, +46 705831888
Linus Arnold, RISE Livsmedelsaccelerator, +46 105166724

en bild

Jonas Englund

Global Business Developer Västra Götaland Göteborg Global Business Developer Västra Götaland, Göteborg
+46 70 583 18 88
en bild

Jonas Englund

Global Business Developer Västra Götaland Göteborg Global Business Developer Västra Götaland, Göteborg
+46 70 583 18 88