Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

23 okt 2017 13:00 - 15:00 Karlshamn

Skapa framgång genom export

Vad är det som skapar framgång internationellt och vad kan vi lära oss av de företagen som har lyckats med sin internationalisering?

Att satsa på en exportmarknad är många företags dröm för att kunna växa. Med en liten hemmamarknad blir internationella marknader allt viktigare för svenska företag, även för de små och medelstora företagen. För att kunna växa behöver företaget hitta sin roll på exportmarknaden. 

Forum för Global Business har tagit fram en bok med tio framgångsrika exportföretag som ska inspirera andra företag: Miljardvallen – Tio svenska företag om hur man skapar framgång genom export. Seminariet utgår från dessa exempel och regerings exportstrategi.

Tillsammans utbyter vi erfarenheter om vad som krävs för att lyckas och diskuterar hur regeringens exportstrategi kan hjälpa till. Är det regionala exportcentra eller exportnätverk som är lösningen? Hur kan du få hjälp av Business Sweden?

Medverkande:

  • Eva Häussling, ansvarig för handelsfrämjandefrågor på Svenskt Näringsliv, lotsar oss genom seminariet och svarar på era frågor.
  • Helena Wirdemo, regional exportrådgivare Business Sweden, berättar om hur de kan vara ett stöd när företag ska ta fram en tillväxt-/ internationaliseringsplan.
  • Jonas Persson, vd och ägare Evomatic i Karlshamn, berättar om sina erfarenheter av exportsatsningar och vilka vägar de använder för lyckas.

Anmälan:

Anmäl dig genom att kontakta Helena.Wirdemo@business-sweden.se senast den 18 oktober. Seminariet avslutas med gemensam lunch kl. 12.00.Arrangemanget är kostnadsfritt. Din anmälan är bindande men vid behov av avanmälan kontakta oss snarast.