Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

11 maj 2016 7:00 - 10:00 Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Steps To Export kan öka din livsmedelsexport!

Sveriges livsmedelsexport har stadigt ökat sedan EU-inträdet 1995 och är nu nära 74 miljarder kronor. Även många små och medelstora företag har framgångsrikt utvecklat sin export under de senaste åren. Förutsättningarna för att lyckas på export-marknaden ökar med en väl genomarbetad och långsiktig exportplan.

Störst potential för en ökad livsmedelsexport finns bland förädlade livsmedel. Idag är vodka, kaffe och mejeriprodukter några av våra mest exporterade livsmedel. En tydlig trend på senare år är att andra, mer nyskapande produkter med nya inriktningar och smaker har ökat i exportvärde. Gluten- och laktosfritt samt ekologiska produkter kommer mer och mer, och efterfrågas idag i stora delar av världen.

Business Sweden erbjuder nu en skräddarsydd variant av programmet Steps to Export för livsmedelsföretag där du med hjälp av de regionala exportrådgivarnas stöd kan fylla på med de kunskaper, strategier och insikter som behövs för att göra rätt val och framgångsrikt lägga upp ditt internationella arbete.

Under fem halvdagar går vi igenom viktiga delar av exportprocessen anpassad till de deltagande företagens individuella förutsättningar och behov. Mellan de gemensamma gruppmötena coachas du av en regional exportrådgivare.

Vi varvar teoretiska moment med att lyssna på livsmedelsföretag som lyckats etablera sig internationellt, informerar om marknadsföringskonceptet Try Swedish och om märkningskrav och certifieringar. Dessutom kommer Business Swedens representanter från viktiga livsmedelsmarknader som Tyskland, Benelux, Storbritannien och Norden att dela med sig av sina kunskaper.

Programmet riktar sig till företag som har en etablerad kundbas i Sverige eller på exportmarknaden och som vill skapa en struktur som gör det möjligt att växa internationellt på ett effektivt, långsiktigt och målinriktat sätt.

När programmet är klart kommer du att ha en export- och handlingsplan som beskiver var och hur du skall använda dina resurser för att få bästa avkastning på din satsning.

Programmet är kostnadsfritt.

 

Skicka intresseanmälan senast 10 april till:

Sven Sieverts
Business Sweden
E: Sven.Sievers@business-sweden.se
T: +46 705-163 999

Välkommen!

en bild

Sven Sievers

Global Business Developer Södermanland och Gotland Nyköping Global Business Developer Södermanland och Gotland, Nyköping
+46 705 163 999
E-post sven.sievers@business-sweden.se
en bild

Sven Sievers

Global Business Developer Södermanland och Gotland Nyköping Global Business Developer Södermanland och Gotland, Nyköping
+46 705 163 999
E-post sven.sievers@business-sweden.se