Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

15 maj 2014 8:30 - 12:30 Göteborg

Steps To Export™ International Markets i Göteborg - Fokus på Norge

Med hjälp av processen Steps to Export™ International Markets och de regionala exportrådgivarnas stöd kan du på hemmaplan förbereda, utveckla eller förbättra ditt företags export till Norge.

Norge är en av Sveriges viktigaste handelspartners. Vi handlar mer med Norge än med Brasilien, Ryssland, Indien och Kina – tillsammans. Under 2012 exporterade Sverige varor för ca. 120 miljarder svenska kronor exklusive gränshandeln. Det geografiska läget, den kulturella och språkliga närheten, samt Norges starka ekonomi som präglas av olja och gas gör att svenska företag oftast lyckas i Norge. Norrmännen betraktar också Sverige och svenskarna som en naturlig affärspartner. Det finns dock likheter och skillnader som är viktiga för svenska bolag att känna till. Under Steps to Export till Norge belyser Business Sweden vilka möjligheter och utmaningar som den norska marknaden erbjuder.

Start: Torsdag den 15 maj kl.08:30-12:30
Plats: Business Sweden Ekelundsgatan 1, Göteborg, vån 7

Steps to Export International Markets

Under 5 halvdagar lotsas du på ett systematiskt sätt igenom de viktigaste exportstegen inför en satsning på den norska marknaden. Teoretiska moment varvas med praktiskt arbete och diskussioner, hela tiden med det egna företaget i fokus. Mellan de gemensamma gruppmötena coachas du av en personlig exportrådgivare. Business Swedens kontor i Oslo kommer även att medverka i arbetet.

Förbered Exporttekniken för framgångsrik export till Norge

En viktig förutsättning för lönsam export är att känna till de exporttekniska regler som gäller på den marknad där man avser att sälja sin produkt. Detta gäller samtliga steg i hela leveranskedjan, allt från offertförberedelser till hur man säkrar slutbetalning.

Norge är inte med i EU, varför det är extra viktigt att förstå de olika exportreglerna. Under denna genomgång kommer vi bl a att ta upp hanteringen kring exportdokument, exportofferter, produktanpassning, transport- och leveransvillkor, säkerställd betalning och EU:s frihandelsavtal med Norge.

Vi träffas i grupp följande datum, kl 08:30-12:30:
Startdatum den 15 maj, 12 juni, 21 augusti, 7 oktober och avslutningsmöte den 6 november.

Mer information: Steps to Export

Steps to Export Dialog

Du får möjlighet att träffa en av Business Sweden kvalificerad rådgivare som gör en utvärdering av ditt företags förutsättningar att delta i Steps to Export™ International Markets.

Pris

Steps to Export är kostnadsfri och ingår i Business Swedens småföretagarprogram (värde 60 000 kr). Kostnad för material 2 000 kr exkl. moms/företag.

Anmäl dig genom att fylla i registreringsformuläret nedan.

Mer Information

För mer information, vänligen kontakta:

Marie Hörnlund
T: 0768-14 66 42
M: marie.hornlund@business-sweden.se

Hjärtligt välkommen!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.