Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

svensk skogsindustri efter brexit

19 apr 2018 11:00 - 13:00 Näringsdepartementet, Mäster Samuelsgatan 70, Stockholm

Vad innebär Brexit för svensk skogsindustri?

Välkommen till ett samtal med EU- och handelsminister Ann Linde och statssekreterare Elisabeth Backteman

Den svenska skogsindustrin utgör en av Sveriges viktigaste basindustrier och har en nyckelroll i omställningen för att klara övergången till en cirkulär och biobaserad ekonomi. Den står för ca 10 procent av svensk industris samlade sysselsättning, omsättning och förädlingsvärde. Dessutom är Sverige världens tredje största exportör sammanlagt av papper, pappersmassa och sågade trävaror med ett exportvärde på 130 miljarder kr.

Storbritannien har sedan många år varit en av Sveriges viktigaste handelspartners. Nästan en femtedel av Sveriges export till Storbritannien kommer från skogsindustrin. Regeringen är därför intresserad av att höra hur skogsindustrin förbereder sig för de kommande förändringarna, och vilka frågor som ses som särskilt viktiga i de kommande förhandlingarna mellan EU och Storbritannien.

Vid seminariet kommer EU- och handelsminister Ann Linde att berätta om regeringens arbete med den pågående förhandlingen om Storbritanniens framtida utträde ur EU och hur den påverkar handel och EU-samarbetet. Statssekreterare Elisabeth Backteman kommer att berätta om regeringens arbete för att skapa goda förutsättningar för svensk skogsexport, svensk skogsindustri och en växande biobaserad ekonomi.

Datum: Torsdagen den 19 april
Tid: 13.00 – 15.00
Plats: Näringsdepartementet, Mäster Samuelsgatan 70, Stockholm
Anmälan: Senast den 16 april 2018 till ud.hi-konferens@gov.se

Varmt välkomna!

Program