Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Visste du att?

I Mexiko har andelen välbärgade hushåll stigit till 7,1 miljoner som bl.a. driver tillväxten inom konsumentsektorn i landet. Låga arbetskraftskostnader och strategiskt läge har skapat en trend där internationella bolag flyttar produktion från Kina till Mexiko för att leverera till Nord- och sydamerikanska marknader.

Frihandelsvänliga Chile erbjuder ett fördelaktigt affärsklimat med stora möjligheter inom traditionellt starka svenska sektorer såsom gruvor, transport, skogs- och träindustri, miljövård, infrastruktur, energi, samt IT och telekom.

Ett annat exempel på regionens ökade öppenhet för handel med omvärlden är Colombias och Perus påskrivna handelsavtal med EU, ett avtal som innebär en ny ingångspunkt till den Latinamerikanska marknaden.

Utveckling av programvara i synnerhet är en växande sektor, med Uruguay som en ledande exportör av programvara i Latinamerika.