Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

24 mar 2014 9:00 - 11:00 Göteborg

Upptäck nya affärsmöjligheter i Kanada (Informationsträff i Göteborg)

Det finns stor potential för ökad handel mellan Sverige och Kanada. Likheterna mellan våra länder är många samtidigt som Sverige och svenska företag har ett allmänt gott rykte i Kanada. Med det nya frihandelsavtalet mellan EU och Kanada (CETA) skapas ytterligare förutsättningar för stärkta handelsrelationer mellan våra länder.

Den kanadensiska marknaden är väl fungerande och det är förhållandevis lätt att göra affärer i Kanada. Hindren för handel och investeringar är få och kommer att minska ytterligare efter principöverenskommelsen nyligen om ett frihandelsavtal mellan EU och Kanada (CETA), som väntas träda i kraft om något år. Kanada kan också vara en språngbräda för att komma in på den amerikanska marknaden.

Business Sweden i samarbete med Sveriges ambassad i Ottawa och Kanadas ambassad i Stockholm anordnar en informationsträff om affärsmöjligheter i Kanada. Ta chansen att träffa Handelssekreterare Kristofer Fröjd från Toronto, Sveriges Ambassadör i Kanada Teppo Tauriainen, Kanadas Ambassadör i Sverige Kenneth Macartney och Robert Wickman från EKN för att höra hur de ser på möjligheterna att göra fler affärer i Kanada. Dessutom deltar företag som berättar om sina erfarenheter av den kanadensiska marknaden. I slutet på seminariet kommer det att finnas tid för en Q&A.

Under informationsträffen kommer generella affärsfrågeställningar behandlas inklusive affärsklimat och tips när det gäller att göra affärer i Kanada. Ett par utvalda industrier kommer att uppmärksammas extra, såsom:

  • Gruv- och skogsnäring
  • Hälsa- och sjukvård
  • Kreativa näringar (inklusive detaljhandel, livsmedel och mode)
  • ICT och tekonologi
  • Energi och miljöteknik

Tid och plats

Tid: Måndag 24 mars kl. 10.00-12.00 
(Registrering och kaffe mellan 09.30-10.00)
Plats: Chalmerska Huset, Södra Hamngatan 11

Mer information och anmälan

Informationsträffen är kostnadsfri men kräver förhandsanmälan. Välkommen att registrera dig via formuläret nedan senast den 17 mars.

För mer information, vänligen kontakta:
Helena Carlsson, Business Sweden i Stockholm
T +46 8 588 661 15
E.
helena.carlsson@business-sweden.se

Ta även chansen att boka in ett individuellt möte med Sveriges Handelssekreterare i Kanada, Kristofer Fröjd, för att diskutera era behov och frågeställningar rörande att göra affärer i Nordamerika.  Vänligen markera om du önskar bli kontaktad i anmälan nedan.

I samarbete med:

Ambassaden Ottowa   Canada Logga  BRG

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.

MER INFORMATION

Helena Carlsson
T: +46 8 588 661 15
E: Helena Carlsson

TID & PLATS

Mån 24 mars
Kl. 10.00-12.00
Chalmerska Huset
Södra Hamngatan 11