Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

19 mar 2014 6:30 - 9:30 Falkenberg

Seminarium om affärsmöjligheter i Danmark

Sveriges export går till stor del till de nordiska länderna. Danmark är Sveriges femte största exportmarknad och Sverige är Danmarks näst största handelspartner. Den geografiska närheten gör Danmark till ett naturligt första steg för många svenska företag vid en expansion utomlands. 19 mars i Falkenberg bjuder vi in till kostnadsfritt seminarium om affärsmöjligheterna i Danmark.

Danmarks ekonomi har återhämtat sig relativt bra och BNP tillväxten 2014 förväntas bli 1,4 procent. Det är framför allt exporten, investeringar samt den offentliga konsumtionen som håller BNP uppe.

Flera stora investeringar planeras både på kort och lång sikt i Danmark, bland annat inom infrastruktur, energi (miljöteknik och energieffektivisering), sjukvård (tex. nya och utvecklade sjukhus) och kommunal service (äldrevård och omsorg) vilket för med sig konkreta affärsmöjligheter för svenska företag.

Den geografiska närheten gör Danmark till ett naturligt första steg för många svenska företag vid en expansion utomlands. Det är dock viktigt att vara väl förberedd på eventuella skillnader i marknadsstruktur och framförallt inte underskatta de kulturella skillnaderna.

Arrangemanget kommer att bjuda på vidare information om affärsmöjligheter i Danmark, konkreta råd och diskussioner samt möjlighet till individuella möten med representanter från Business Sweden i Köpenhamn.

Tid och plats

Onsdagen den 19 mars  kl. 07:30-10:30.
Falkenbergs Sparbank, Nygatan 38, Falkenberg
(ingång från Borgmästargården)

Anmälan

Anmälan sker via e-mail till: info@falkenbergssparbank.se alt. via telefon
0346-550 00 eller fax 0346-846 79.

Sista dag för anmälan är måndagen den 17 mars. Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost.

Mer information

Oleg Zastenker
Business Swedens exportrådgivare i Halland
T: 0708 - 94 92 02 eller 08 - 5886 66 45

Bengt-Olof Isaksson
Företagsmarknadschef/vice vd i Falkenbergs Sparbank
T: 0706 - 64 74 84 eller 0346-551 32.

agenda

  • Träffa Business Swedens representant i Danmark
  • Lyssna på de möjligheter marknaden har att erbjuda
  • Byt erfarenheter med andra företag
  • Boka ett personligt möte för att diskutera dina affärsmöjligheter