Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

05 dec 2013 7:30 - 10:00 Varberg

Seminarium i Varberg om affärs- möjligheter i Kina

Kina är idag världens näst största ekonomi, och upplever ständigt växande inkomster och konsumtionsnivåer. I en orolig global värld har Kina fortsatt att visa en positiv tillväxt, och haft en genomsnittlig tillväxt på över 10% de senaste 20 åren.

Regionen är inte längre endast ett tillverkningsnav utan har också kommit att bli en viktig konsumentmarknad och affärsmöjligheterna är stora både för tillverkande och säljande företag. Kinas nya ledare har poängterat att det inte längre är exporten och tillverkningen som ska föra Kina framåt, utan istället den inhemska konsumtionen. Därmed är affärsmöjligheterna stora, och nya konsumtionsmönster inom kulturella och kreativa näringar, såsom spel på internet, teater, bio, musik, konst och design har stått i fokus när Kina har satsat inom detta område.

Med fler än 180 städer med en befolkning på över en miljon invånare, erbjuder Kina möjligheter inom alla typer av branscher, där vi för närvarande har en rad olika aktiviter på gång inom bl.a. energi- och miljösystem, fordonsindustrin, transportsystem, hälsa- och sjukvård, IT och telekom, men även ser möjligheter inom områden såsom konsumentprodukter m.fl.

Sveriges varuexport till Kina uppgick 2012 till 38 miljarder kronor och totalt gick 3,2 procent av den svenska exporten till Kina. Kinas totala import ökade under 2011 med 24,9 procent. I nuläget bedriver ca 15,000 svenska företag handel med Kina, med omkring 1,000 etablerade bolag i regionen.

I Kina finns Business Sweden idag representerade i Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Taipei och Hong Kong, med omkring 80 svenskar och lokalanställda.

Genom att delta på seminariet får du:

  • Träffa Business Swedens representant i Kina

  • Lyssna på de möjligheter marknaden har att erbjuda

  • Ta del av Lanson International AB egna erfarenheter av att arbeta i Kina

  • Få information om Affärschansprojektet och Steps to Export

Tid och plats

Torsdagen den 5 december kl. 7:30 - 10.00                                              

Varbergs Stadshotell. Kungsgatan 24-26, Varberg

Anmälan och mer information

För att anmäla dig till seminariet, skicka ett email eller ring till Marknad Varberg på:

M: naringsliv@marknadvarberg.se  
T: 0340-86815

Senaste dag för anmälan är måndagen den 2 december. Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost från 7:30. För mer information eller frågor vänligen kontakta:

Oleg Zastenker, Business Sweden‘s exportrådgivare i Halland
M: 0708 - 94 92 02
T: 08 - 5886 66 45

Välkommen!