Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

02 okt 2013 7:30 - 10:00 Falkenbergs Sparbank

Seminarium i Falkenberg om affärsmöjligheter i Finland

Finland är en naturlig exportmarknad för svenska företag och på många sätt identiskt med Sverige vad gäller industristruktur, kultur och samhälle. Svenska produkter och tjänster har dessutom ett gott rykte och är så pass vanliga att man inte reflekterar över ursprunget, något som är en klar konkurrensfördel mot andra utländska aktörer. Allt detta skapar goda förutsättningar för svenska produkter och tjänster att lyckas.

I likhet med Sverige är Finland en köpstark marknad. Vår gemensamma historia, geografiska närhet och kulturella likheter gör det högst intressant för svenska företag att etablera sig på den finska marknaden. Många företag har frågetecken kring språkbarriären. Även om det finska språket är utmanande är det inte språket som sätter stopp för bra affärer. Engelska och med lite tur även svenska fungerar utmärkt. Ett bra exempel på detta är alla fina fusioner mellan svenska och finska företag: Stora Enso, Assa Abloy, HK Scan och Telia Sonera för att bara nämna några.

Business Sweden i Helsingfors är idag sex personer som är specialiserade inom ett antal aktuella affärsområden: gruv- och verkstadsindustri, energi- och miljöteknik, ICT, hälsovård, livsmedel och kreativa näringar. För närvarande har vi på gång en rad olika aktiviteter som täcker bl.a. möjligheter inom den växande gruvnäringen, medverkan i kommande avfallshanteringsinvesteringar, och deltagande på den nationella veterinärkongressen, m.fl.

Vi berättar gärna mer om dessa och vad annat vi fokuserar på under seminariet!

Tid: onsdagen den 2 oktober kl. 7:30 -  10.00        

Plats: Falkenbergs Sparbank, Nygatan 38, Falkenberg  (ingång från Borgmästargården) 

Anmälan: Falkenbergs Sparbank via e-mail: info@falkenbergssparbank.se alt. via telefon: 0346-550 00 eller fax 0346-846 79.

Senaste dag för anmälan: måndagen den 30 september

Vid frågor, kontakta: 

Oleg Zastenker, Business Swedens exportrådgivare Halland, 0708 - 94 92 02 eller Bengt-Olof Isaksson, Företagsmarknadschef/vice vd i Falkenbergs Sparbank, 0706 - 64 74 84 eller 0346-551 32.

Välkomna!