Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

16 jun - 18 jun Stockholm, Göteborg, Malmö

Seminarier om de nya affärsmöjligheterna i Japan

Välkomna till frukostseminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö om vilka nya affärsmöjligheter som finns i Japan – världens 3e största ekonomi. Passa på att lyssna till och ställa frågor till Lars Vargö, Sveriges Ambassadör i Japan, Helena Tillborg, kontorschef för Tillväxtanalys, Cecilia Leiram, Handelssekreterare samt Hans Rhodiner ansvarig för investeringsverksamheten i Japan.

Svenska produkter, lösningar och kompetens står generellt sett mycket högt i kurs i Japan och fler inhemska företag väljer att öppna upp och välkomna innovativa produkter, lösningar och samarbeten med utländska företag. De japanska företagen fattar dock fortfarande beslut centralt om vem/vilka globala samarbetspartner de skall ha. 

Japan, en gång störst, bäst och vackrast i Asien (eller kanske tom i världen), har under en lång period av deflation, påspädd av ekonomiska bubblor och naturkatastrofer, hamnat i skymundan av andra tillväxt-ekonomier i Asien. I Japan kvarstår den kapitalstarka befolkningen och den inneboende drivkraften mot nya innovativa och kvalitativa produkter som skapade alla stora japanska världsföretag. Idag är det dock snarare Uniqlo, Rakuten, Gree och Softbank som lyfts fram.

Lägg därtill till en Premiärminister vars ekonomiska politik, Abenomics, har etablerats som ett helt eget koncept för tillväxt och som, tillsammans med OS i Tokyo 2020, kanske framförallt har lyckats med att skapa en ny framtidstro i Japan.

Japan måste fortsatt ses som en stor och högintressant marknad, tillika viktig knytpunkt, för de svenska företagen i deras Asienstrategi.

På seminariet får du ta del av följande:

  • Japan ur ett makroperspektiv, inklusive det politiska, ekonomiska och innovativa klimatet i landet

  • Vilka branscher/områden är intressanta ur ett svenskt perspektiv?

  • Hur går du tillväga för att börja exportera, alternativt öka din export till Japan? Vilka strategier kan rekommenderas och vad finns det att tänka på?

  • Hur hittar du finansiella partners för affärsexpansion och gemensam produktutveckling?

I anslutning till seminarierna finns även möjlighet att träffa oss för kortare enskilda möten för en mer specifik diskussion om era affärsmöjligheter i Japan.

Välkommen till en bred, uppdaterad och nyanserad bild av det japanska affärsläget idag!

Anmäl dig nedan! Vänligen ange vilken ort du anmäler dig till.

I samarbete med:

Loggor samarbetspartners Japanseminarium 

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.

Tider och platser

Stockholm 
16 juni, kl 8.30-10.00 (med registrering och kaffe från kl 8.00)

World Trade Center Konferens
Klarabergsviadukten 70 / Kungsbron 1

Göteborg
17 juni, kl 9.00-10.30 (med registrering och kaffe från kl 8.30)

Business Region i Göteborg
Norra Hamngatan 14

Malmö
18 juni, kl 9.00-10.30 (med registrering och kaffe från kl 8.30)

Invest in Skåne (Representationsvåningen)
Dockplatsen 26

Kontakt

Irene Enström
Business Sweden
T: +46 8 5886 6030
M: Irene Enström