Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

19 mar 2014 11:30 - 14:00 Varberg

Seminarium om affärsmöjligheter i Danmark

Sveriges export går till stor del till de nordiska länderna. Danmark är Sveriges femte största exportmarknad och Sverige är Danmarks näst största handelspartner. Den geografiska närheten gör Danmark till ett naturligt första steg för många svenska företag vid en expansion utomlands. 19 mars i Varberg bjuder vi in till kostnadsfritt seminarium om affärsmöjligheterna i Danmark.

Danmarks ekonomi har återhämtat sig relativt bra och BNP tillväxten 2014 förväntas bli 1,4 procent. Det är framför allt exporten, investeringar samt den offentliga konsumtionen som håller BNP uppe.

Flera stora investeringar planeras både på kort och lång sikt i Danmark, bland annat inom infrastruktur, energi (miljöteknik och energieffektivisering), sjukvård (tex. nya och utvecklade sjukhus) och kommunal service (äldrevård och omsorg) vilket för med sig konkreta affärsmöjligheter för svenska företag.

Den geografiska närheten gör Danmark till ett naturligt första steg för många svenska företag vid en expansion utomlands. Det är dock viktigt att vara väl förberedd på eventuella skillnader i marknadsstruktur och framförallt inte underskatta de kulturella skillnaderna.

Arrangemanget kommer att bjuda på vidare information om affärsmöjligheter i Danmark, konkreta råd och diskussioner samt möjlighet till individuella möten med representanter från Business Sweden i Köpenhamn.

Tid och plats

Onsdagen den 19 mars  kl. 11:30-14:00
Varbergs Stadshotell. Kungsgatan 24-26, Varberg

Anmälan

Anmälan sker via e-mail till: naringsliv@marknadvarberg.se  eller tel
0340-86815.

Sista dag för anmälan är måndagen den 17 mars. Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch från kl 11:30.

Mer information

Oleg Zastenker
Business Swedens exportrådgivare i Halland
T: 0708 - 94 92 02 eller 08 - 5886 66 45

agenda

  • Träffa Business Swedens representant i Danmark
  • Lyssna på de möjligheter marknaden har att erbjuda
  • Få information om Affärschansprojektet och Steps to Export
  • Boka ett personligt möte för att diskutera dina affärsmöjligheter