Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

17 dec 2013 7:30 - 9:00 Västerås

Frukostseminarium i Västerås om affärsmöjligheter i Italien

Välkommen till ett inspirerande frukostmöte i Västerås där du får lära mer om affärsmöjligheter i främst norra Italien, italiensk affärskultur samt inspiration från andra företag.

Italien är världens åttonde största ekonomi och representerar Europas näst största sektor av tillverkande industri efter Tyskland. Trots några tuffa år ekonomiskt så ser man nu ljusglimtar i ekonomin, den nya regeringen har återfått marknadens förtroende och man ser nu tecken på tillväxt i ekonomin inför 2014.

Italienska företag är framgångsrika inom många sektorer där svenska företag och underleverantörer ligger i framkant och det finns intresse från Italienarna att modernisera sin produktion och öka effektivitet inom alla delar av industrin. Detta gäller även inom den offentliga sektorn där det just nu fokuseras mycket på att hitta alternativa lösningar inom administration, hälsa och sjukvård etc.

Sveriges export till Italien utgörs i första hand av maskiner och transportmedel, telekom-utrustning, massa och papper, kemiska produkter samt järn och stål. Svenska företag anses generellt som goda affärspartners i Italien och har gott rykte om sig som innovativa, kvalitetsmedvetna, pålitliga och seriösa affärspartners. Detta i kombination med den geografiska närheten gör Italien till en intressant marknad med många affärsmöjligheter för svenska företag.

Business Sweden i Milano arbetar med att stötta svenska företag på den italienska marknaden och ser till att ta vara på de affärsmöjligheter som marknaden erbjuder. I första hand är Business Swedens kontor specialiserade inom verkstadsindustri, ICT, Energi & miljöteknik, hälsovård och kreativa näringar men arbetar också inom infrastruktur, tjänster, livsmedel och övrig konsumentindustri. Dessutom har kontoret sedan länge väl förankrade samarbeten med större företag som Fiat/Chrysler, ENI och Telecom Italia m.fl. för att underlätta för svenska företag att snabbt komma in på marknaden.

Presentationer under frukostmötet

Kristofer Svartling, Handelssekreterare Business Sweden i Italien, kommer under frukostmötet att presentera:

  • Affärsmöjligheter i Italien och kommande branschsatsningar

  • Kulturskillnader

  • Exporttekniska utmaningar och ”do´s and dont´s”

  • Företagscase som inspiration

Tid och plats

17 december kl 8.30 – 10.00
Västerås Science Park, Linslagargränd 1, Västerås 

Registrering

Seminariet är kostnadsfritt och sista dag för anmälan är den 17 december 2013. Möjlighet till att boka individuellt möte med regional exportrådgivare eller respresentant från Business Sweden i Italien finns, ange detta i samband med anmälan. För att anmäla dig till seminariet vänligen fyll i formuläret nedan eller kontakta:

Marie Gidlund,
T: +46 72 727 11 14
M: marie.gidlund@business-sweden.se

Välkommen!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.

Kontakt

För mer information om seminariet vänligen kontakta:

Marie Gidlund,
T: +46 72 727 11 14
M: Marie Gidlund