Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

12 nov 2013 8:00 - 9:00 Stockholm

Frukostmöte om hur du väljer rätt marknad och får koll på exporttekniken

Välkommen på ett frukostmöte i Stockholm den 12 november. På mötet tar vi upp hur du kan få hjälp med att välja rätt exportmarknad samt exporttekniska frågeställningar som är viktiga för att undvika kostsamma misstag i din exportsatsning.

Var finns din exportpotential?

Att välja fel marknad kan bli ett dyrt misstag. För det mindre företaget kan det vara helt avgörande för framtida tillväxt att den första exportmarknaden väljs efter noggrann analys. Därefter kan expansion ske successivt på marknader med liknande förutsättningar. För företag som redan är internationellt verksamma finns det ofta behov av att ta ett steg tillbaka, utvärdera läget och se nya möjligheter.

Vi presenterar den modell Business Sweden använder för att hjälpa företagen att välja rätt. Vi identifierar de mest avgörande faktorerna för din utlandsetablering och berättar hur vi jobbar med marknadsvalsanalyser (Market Selection Analysis, MSA) för att jämföra och prioritera marknader. MSA är en strukturerad komparativ analysmetod som mynnar ut i ett beslutsunderlag för marknadsval. Det är också lätt att kommunicera till t ex partners, ledning och investerare.

Har du koll på exporttekniken?

En exportsatsning till nya marknader innebär ofta att frågeställningarna hopar sig kring hur man rent praktiskt går tillväga. Som exportör är det många komplexa moment som man oftast tvingas passera i den internationella leveranskedjan. Det är därför viktigt att förbereda sig i god tid för att undvika onödiga misstag och att drabbas av höga kostnader.

Vi ger en översikt över det praktiska exportarbetet för smidig och effektiv hantering av bland annat offertförberedelser, finansieringsmöjligheter, tullformaliteter, dokumentation, frihandelsavtal, leveransvillkor och val av betalningsform för att få betalt på önskat sätt och vid önskad tidpunkt.

Tid och plats

12 november 2013 kl. 09,00-10,00 

Business Sweden, Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Lokal: Styrelserummet

Mer information

Seminariet är kostnadsfritt men anmälan är obligatorisk. Efter seminariet har du möjlighet att boka ett individuellt möte med representant från Business Analysis and Information från Business Sweden.

För frågor vänligen kontakta:

Magnus Granlund, Business Sweden
M: Magnus.Granlund@business-sweden.se

Välkommen!

 

 

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.