Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

13 apr 2016 7:30 - 10:00 Falkenberg Sparbank

Att göra affärer i Iran, Marocko och andra länder i Mellanöstern och Nordafrika

Vi delar med oss av våra insikter och kunskaper rörande MENA-regionen, en affärsregion som innefattar 18 länder och sträcker sig från Marocko i nordvästra Afrika till Iran i sydvästra Asien (Algeriet, Bahrain, Egypten, Förenade Arabemiraten, Irak, Iran, Jemen, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Marocko, Oman, Palestina, Qatar, Saudiarabien, Syrien, Tunisien).

MENA-regionen är en spännande och mångfacetterad region, som har en sammanlagd befolkning om 400 miljoner innevånare och en kumulativ BNP på 3500 miljarder USD. Egypten och Iran är de största marknaderna räknat i folkmängd, medan Saudiarabien och Algeriet är de största ekonomierna i termer av BNP.

Så väl Nordafrika som Mellanöstern har ökat i betydelse för svensk handel under de senaste decennierna, och exporten består framförallt av trä och pappersmassa, telekomprodukter och transportmedel. Svensk import från MENA är begränsad. Saudiarabien är Sveriges viktigaste handelspartner i regionen, men kan komma att uppleva konkurrens från Iran inom några år sedan de internationella sanktionerna mot landet har lyfts.  

Det senaste årets mediebild till trots, har Sverige har ett fantastiskt gott rykte i MENA, framförallt ur ett kvalitetsperspektiv.

Vi berättar gärna om hur vi arbetar och vad vi kan erbjuda svenska företag för att på bästa sätt assistera er i nya eller fortsatta exportsatsningar på dessa marknader.

  • Träffa Business Swedens representanter i Mellanöstern och Nordafrika
  • Lyssna på de möjligheter regionen har att erbjuda
  • Ta del av J-F-K Offshore och Centramecs erfarenheter av att arbeta i regionen
  • Få information om Affärschansprojektet och Steps to Export
  • Boka ett personligt möte för att diskutera dina affärsmöjligheter

Tid: Onsdagen den 13 april kl 7:30-10:00
Plats: Falkenbergs Sparbank, Nygatan 38, Falkenberg, ingång från Borgmästargården

Anmälan: Falkenbergs Sparbank via e-mail: info@falkenbergssparbank.se
alt. via telefon: 0346-550 00 eller fax 0346-846 79.

Vid frågor kontakta:
Oleg Zastenker
Business Swedens exportrådgivare i Halland
T: 0708 - 94 92 02
E: oleg.zastenker@business-sweden.se

Seminariet är kostnadsfritt, Falkenbergs Sparbank bjuder på frukost från 7:30.

en bild

Oleg Zastenker

Global Business Developer Halland och Västra Götaland Halmstad Global Business Developer Halland och Västra Götaland, Halmstad
+46 70 894 92 02
E-post oleg.zastenker@business-sweden.se
en bild

Oleg Zastenker

Global Business Developer Halland och Västra Götaland Halmstad Global Business Developer Halland och Västra Götaland, Halmstad
+46 70 894 92 02
E-post oleg.zastenker@business-sweden.se