Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

06 nov - 08 nov Tel Aviv, Israel

Svensk Tech-Transfer Business Delegation till Israel

I samband med Statssekreterare Oscar Stenströms besök till Israel, 6-8 November, anordnar Svenska Ambassaden i Israel och Business Sweden en affärsdelegation till Israel med fokus på Innovation och ny teknologi.

Digitalisering och automatisering revolutionerar traditionella industrier, ifrån transportsektorn till sjukvården. I en globaliserad omvärld, där Innovation och samverkan blir allt centralare faktorer för att stärka konkurrenskraften, är det viktigt att vara uppkopplad mot de internationella ekosystem som driver förändringen i termer av forskning, finansiering och konceptualisering.

Israel är, tillsammans med Silicon Valley, en av dessa ledande globala Innovationskluster som under de senaste decenniet framgångsrikt lyckats kombinera statliga program, privat kapital och den skapande kraften hos individen. Detta har resulterat i att Israel inom litteraturen även blivit känt som ”The Startup Nation”.

På plats i Israel kommer deltagarna i den svenska delegationen ha möjlighet att förstå, och koppla upp sig mot, det israeliska innovationsekosystement. Programmet innehåller även möten med centrala aktörer så som TTO:s (Tech-Transfer Organizations), VC-bolag, Myndighetsrepresentanter och lokala startups vilket möjliggör upptäckandet av ny teknik tillfällen att diskutera vidare sammarbeten, såväl inom FoU som affärsutveckling.

Läs mer (In English).

Business Sweden publicerade under Q2 2016 en rapport kring israels innovationsekosystem samt förutsättningarna för ett framtida bilateralt sammarbetsprogram kring teknologiöverföring och innovation.