Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

31 aug 2015 8:00 - 10:30 World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Business case Saudiarabien - Viktig exportmarknad med stor potential

Välkommen till ett frukostseminarium under vilket statssekreterare Oscar Stenström och ambassadör Dag Juhlin-Dannfelt kommer att tala om den senaste utvecklingen i Saudiarabien. Du får även ta del av en färsk studie över näringslivssektorer med särskilt intressanta exportmöjligheter för svenska företag. BUSINESS CASE SAUDIARABIEN – VIKTIG EXPORTMARKNAD MED STOR POTENTIAL

Saudiarabien är Sveriges största exportmarknad i MENA med en samlad export på drygt 11 miljarder SEK 2014 vilket är mer än Sveriges export till Indien respektive Brasilien. Saudiarabien är även MENA-regionens största ekonomi, världens största oljeexportör, tongivande medlem i GCC och OPEC och tillhör även G20.

Saudiarabien har under de senaste åren kontinuerligt haft expansiva statsbudgetar. Säkerhet, utbildning, infrastruktur och hälsovård utgör liksom tidigare de största utgiftsområdena. De statliga satsningarna på infrastruktur och samhällsutveckling kommer även framöver att driva tillväxten i den saudiska ekonomin.

Det svenska varumärket åtnjuter ett mycket gott rykte i Saudiarabien och potentialen för svenska produkter och tjänster anses vara fortsatt stor. Bilden av svensk kompetens, kvalitet, erfarenhet och svenska samhällslösningar är mycket god vilket skapar stora möjligheter för svenska företag i landet.

I syfte att ytterligare stärka kunskapen om möjligheterna i Saudiarabien har Business Sweden nyligen utfört en kartläggning av ett antal olika näringslivssektorer med särskild stor potential för svenska företag. Business Sweden planerar även stort antal exportfrämjandeaktiviteter inom identifierade sektorer inom det närmaste året.

Preliminärt program

 

en bildStudien kommer att presenteras av Ali Shakir, ny chef för Business Sweden i Saudiarabien med mångårig erfarenhet från affärsutveckling i Mellanöstern. Ali kommer även att berätta om kommande främjandeaktiviteter i regionen, bl a Middle East and Africa Summit 20-21 oktober i Dubai. Lär mer.

 

I anslutning till seminariet finns möjlighet till separata möten med Ali Shakir. Vänligen ange önskemål om detta i anmälningsformuläret.

Seminariet är kostnadsfritt. 

Välkommen!

Kontakt:
Susan Wacklin
Business Sweden
E: Susan.Wacklin@business-sweden.se
T: +46 8 588 660 00 

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.