Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
06 feb - 0:00 Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Välkommen till ett seminarium i Stockholm den 6 februari där bland annat Scania berättar om sin etablering i Indien och sina framtida planer.

Indien är idag världens 6:e största producent av bilar och lastbilar – en möjlighet för export och tillväxt för svenska underleverantörer!

Indien har på kort tid etablerat sig som en global kraft inom tillverkning av  personbilar och kommersiella fordon. Årsproduktionen väntas nå över 10 miljoner fordon innan decenniets slut, mer än vad t.ex. USA och Japan tillverkar idag. En stark inhemsk industri ledd av Tata, Maruti Suzuki och Mahindra & Mahindra har fått sällskap av världsledande OEM-er som GM, Toyota, Renault-Nissan och inte minst svenska Scania och Volvo.

Även på underleverantörssidan görs stora investeringar av globala namn som Bosch, Apollo och Denso. Etablerade underleverantörer med svensk anknytning saknas inte heller – Autoliv, Trelleborg och SKF finns i Indien sedan många år och har växande verksamhet.

För att ge fler svenska underleverantörer en insikt i marknaden, dess utveckling och möjligheter, samt hur man etablerar sig bjuder Business Sweden in utvalda svenska underleverantörer inom fordonsindustrin till två seminarier på temat Indien. Det första äger rum 6 februari och gästas av Scania som berättar om deras satsning i Indien, lärdomar från etablering och pågående fabriksbyggnation, samt hur de ser på marknadens utveckling.

Agenda:

  • 9:45 Registrering/Kaffe och smörgås
  • 10:00 Scania berättar om sin etablering i Indien och sina tillväxtplaner
  • 11:00 Business Sweden - Indien som marknad och etableringspunkt
  • 12:00 Swedfund - Vilka möjligheter finns att få riskkapital för utlandsetableringar?
  • 12:30 Q & A samt presentation av kommande aktiviteter på temat

Anmäl dig till det kostnadsfria seminaret via formuläret nedan. Det finns också möjlighet till individuella konsultationer med en representant från Business Sweden i Indien i anslutning till seminariet.  Vi ber dig registrera även detta eventuella intresset på anmälningslänken ovan.

I början av mars kommer vi även att arrangera ett likanande seminarium i Göteborg tillsammans med Volvo. Exakt datum för detta kommer att kommuniceras i en separat inbjudan inom kort. Ni är välkomna att delta i båda dessa om ni önskar det.

För ytterligare information, kontakta Gustav Wennerblom på Business Sweden i Indien, gustav.wennerblom@business-sweden.se, +91 80 4023 9113en bild

Varmt välkommen den 6 februari.

 
Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.