Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

03 dec - 04 dec Stockholm, Göteborg

Seminarium om IT-outsourcing till Ukraina

Business Sweden bjuder in till ett seminarium om möjligheterna att outsourca IT-tjänster till Ukraina. Lyssna på erfarenheter från svenska företag som har utveckling i Ukraina och träffa potentiella partners! Business Swedens studie om Ukraina som IT outsourcing-destination kommer även att presenteras.

IT-outsourcingindustrin i Ukraina växte med 25 % 2012 och värdet av exporterade IT-tjänster växte med 47 % till 4 miljarder SEK. Mer än 25 000 IT-specialister arbetar inom IT-outsourcing i Ukraina och årligen tar 16 000 nya IT-specialister sin examen från ukrainska universitet. Kunskapen i engelska är god bland studenterna och en annan fördel är att Ukraina ligger relativt nära Sverige.

Många europeiska och amerikanska företag lägger sedan länge ut framförallt mjukvaruutveckling.  År 2015 prognostiseras det inom EU finnas en brist på 372 – 864 000 ICT-specialister och i Sverige finns det en växande brist på nyckelkompetenser samtidigt som antalet utexaminerade inom IT från svenska tekniska högskolor minskar.    

Business Sweden inbjuder därför dig att upptäcka möjligheterna att hitta rätt kompetens i Ukraina. Under en halv dag får du möjlighet att lyssna på erfarenheter från svenska företag på plats och träffa potentiella partners och nyckelspelare. Utifrån dina önskemål kan vi även ordna viss matchmaking.

Tid och plats 

Stockholm 
Tisdagen den 3 december 2013 kl 09.00 - ca 12.00
Business Sweden, Lokal: Styrelserummet,
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70

Göteborg
Onsdagen den 4 december 2013 kl 09.00 – ca 12.00
Business Sweden, Lokal:  Barken
Ekelundsgatan 1, våning 7 

Malmö
(Inställd)

Mer information

För att anmäla dig vänligen fyll i formuläret nedan samt ange till vilken stad du anmäler dig till. Seminariet är kostnadsfritt. För att se program för respektive stad se menyn till vänster. För frågor vänligen kontakta:

Erik Liljengren på Business Sweden i Ukraina 
T: +380 44 496 06 26
M: erik.liljengren@business-sweden.se 

Daniela Dimitrova på Business Sweden i Stockholm, affärsområde IT och Telekom
T: +46 8 588 664 03
M: daniela.dimitrova@business-sweden.se  

Välkommen!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.