Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Den Israeliska Life Science industrin

Den israeliska life science industrin är relativt ung. Det har dock ökat i en imponerande takt under de senaste åren. Det finns över 700 företag, varav 56 % grundats under det senaste decenniet.

Israel är världsledande inom patent för t.ex. medicintekniska produkter och i patentering av biopharma-produkter, inklusive läkemedel och behandlingar, i förhållande.

Israelisk läkemedelspipeline

Med de europeiska länderna i beaktande, delar den israeliska pipelinen för läkemedelsutveckling, näst efter Storbritannien, andraplats med Tyskland och Schweiz.

Diagram 1. Pipeline Europa + Israel för läkemedelsutveckling

Israel Pipeline

Mängden prekliniska och klinik projektpiplines per land.
Källa: Ernst & Young 2014

Landet är ett av de största innovationsnaven i världen. Under de senaste åren har Israel tagit en position som en av de mest dynamiska startupmarknaderna globalt sett. Detta beror på ett framgångsrikt ekosystem bestående av startupbolag, riskkapitalbolag, life science industri och akademi.

Kapital inom life science

I termer av mobiliserat life science kapital, är Israel topprankade tillsammans med Storbritannien, Tyskland och Schweiz. Många ledande internationella riskkapitalfonder är verksamma i Israel. Exempel på dessa är Sequoia Capital, Merck Serono Ventures, Bessemer Venture Partners, Johnson & Johnson Development Partner.

Diagram 2. Kapital i ledande europeiska länder + Israel 2012.

en bild

Bubblornas storlek visar relativa antalet finansieringar per land
Källa: Ernst & Young 2014, Capital IQ, BioCentury och Venture Source

Porten till marknaden i USA

Israel är en inkörsport till marknad i USA. USA är i Israels största handelspartner inom läkemedel och medicinteknik. Utanför USA och Kanada har Israel det största antalet företag som är noterade på NASDAQ.