Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

25 mar 2014 9:00 - 14:00 Skara

Seminarium i Skara om livsmedelsexport med fokus på Finland och övriga Norden

Den 25 mars bjuder Business Sweden tillsammans med Livsmedelsbranschrådet och Skara kommuns näringslivsbolag, Rådhuset, in till ett seminarium om affärsmöjligheterna för svenska livsmedelsföretag i Finland. Vi kommer även att beröra de övriga nordiska länderna.

Sveriges livsmedelsexport går till stor del till de nordiska länderna och Finland intar en fjärde plats. Den geografiska närheten gör våra grannländer till ett naturligt första steg för många svenska företag vid en expansion utomlands.

Svenska livsmedel går hem i Finland och Sverige fungerar ofta som en förebild för olika livsmedelstrender. Den geografiska närheten och de kulturella likheterna gör att svenska produkter upplevs som ett tryggt och pålitligt alternativ. Samtidigt finns det vissa skillnader mellan den svenska och finska livsmedelsmarknaden som kan vara viktiga att ta i beaktande. Ett exempel är att trenden kring ekologiska och närodlade produkter först nu har tagit ordentlig fart i Finland och växer kraftigt, eller att den finska dagligvaruhandeln domineras av två stora aktörer som tillsammans har nästan 80 % marknadsandel.

Seminariets innehåll

Under seminariet kommer Business Sweden berätta om affärsmöjligheter inom livsmedelsbranschen i Finland och övriga nordiska länder, informera om kampanjen Try Swedish som syftar till att lyfta Sverige som matland i Europa samt ge tips kring hur man kan arbeta strukturerat för att lyckas internationellt. Vi kommer även att få ta del av ett svenskt livsmedelsföretags erfarenheter av att arbeta på den finska marknaden.

Under seminariet kommer även projektet Livsviktigt att presenteras, ett projekt vars syfte är att stärka attraktions- och konkurrenskraften hos livsmedelsföretag i Västra Götaland. Projektet finansieras av Rådhuset Skara AB som erhållit medel från Västra Götalandsregionen för en 3-årig satsning på tillverkande livsmedelsindustri. Företag i hela Västra Götaland erbjuds i och med denna satsning en möjlighet till vidareutbildning inom bla, processledning, ledarskap och varumärkesbyggnad. Under seminariet kommer det ges möjlighet att prata med såväl branschråd som ansvarig utbildningsleverantör för projektet.

Hela programmet finner du här.

Tid och plats

Tisdagen den 25 mars kl.09.00-14.00
Skara Stadshotell, Järnvägsgatan 5 i Skara

Mer information och anmälan

Anna Sundbom, Näringslivschef Skara
E: Anna.Sundbom@skara.se
T: 0511-320 06

Sista anmälningdag är torsdagen den 20 mars.

Välkommen med din anmälan!

I samarbete med:

VG  RD

 

KONTAKT

Anna Sundbom
Näringslivschef Skara
E. Anna Sundbom
T: 0511-320 06

Maria Varnauskas
Business Unit Food
Business Sweden
E. Maria Varnauskas
T: 08-5886 6114