Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

09 feb 2017 14:00 - 15:30 Fiskaregatan 44, Kalmar

Finland som inkörsport till Estland och Baltikum – så LYCKAS DU MED AFFÄRERNA

Finland är redan idag bland Sveriges viktigaste exportmarknader för svenska livsmedelsaktörer och ses av många aktörer som en hemmamarknad, men det finns alla förutsättningar för att utöka samarbetet och handeln ytterligare. Den finska marknaden kan dessutom fungera som en effektiv och naturlig inkörsport till Estland och den Baltiska marknaden.

Sickan Åberg, konsult på Business Sweden i Finland kommer att berätta mer om den finska ekonomin och livsmedelsmarknaden just nu. Den svenska affärskulturen och det svenska kunnandet, innovativitet och konceptualisering är uppskattat bland finska företag, finländare gillar att göra affärer med svenskar. Ni kommer därför också att få en snabbkurs i hur man gör affärer i Finland samt en presentation om möjligheter på den finska marknaden.

Janar Sutt, konsult på Business Sweden i Estland kommer att berätta mer om den Baltiska marknaden idag. Även om den baltiska konsumenten föredrar, likt svenskar, varor av lokala matproducenter och är priskänslig, finns det affärsmöjligheter för svenska bolag. Vi kommer introducera er möjligheter att etablera affärer här via Finland istället med exempel på varumärken som säljer och anordnar sin logistik på det sättet idag.

Begränsat antal platser!

Program

14:00 Mingel med enklare tilltugg

14:30 Finland som inkörsport till Estland och Baltikum

  • Arrangörernas inledande ord
  • Sickan Åberg och Janar Sutt från Business Sweden är på plats för att berätta om marknaderna och hur man kan använda Finland som en inkörsport till Estland och Baltikum, vilket kommer att varvas med en öppen diskussion bland deltagarna.
  • Följande rubriker behandlas:

-   Finland och Baltikum som marknad – ekonomi och marknadstrender inom livsmedelsindustrin

-   Affärsmöjligeter på respektive marknad – var kan man tjäna pengar?

-   Hur gör man affärer i Finland, Estland och Baltikum och hur ser affärskulturerna ut?

-   Vilka stöd och vilken hjälp finns att få?

15:30 Case: Ett Svenskt Bolags Resa I Finland Och Baltikum: Lärdomar Och Tips

  • Avrundning och diskussion

Efter seminariet finns det även möjlighet att boka in enskilda möten med arrangörerna.

Välkommen!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.