Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

05 sep - 08 sep Kielce, Polen

Svensk samlingsmonter under Centraleuropas främsta försvars- och säkerhetsmässa

MSPO är en ledande mässa för försvars och säkerhetsindustrin som öppnas årligen av Polens president och gästas av högt uppsatta beslutsfattare från Polen och utlandet. Mässan gästades 2016 av drygt 22 000 besökare och över 600 utställande företag från ett 30-tal länder. Tillväxttakten av antalet besökare och utställande företag växer med ca 20 % årligen, vilket gjort MSPO till en av Europas största mässor för branschen.

Sverige och Polen har nyligen skrivit under ett ramavtal om samarbete inom försvarsområdet, vilket gör Polen till ett av få länder som Sverige har ett sådant avtal med. Polen har avsatt 33 MDR EUR för modernisering av sitt försvar för åren 2013-2022. Business Sweden har identifierat affärsmöjligheter inom försvars och säkerhetsindustrin där Sverige är konkurrenskraftigt till ett värde av 12 MDR EUR. Affärerna som är viktiga för Sverige kommer framförallt att avgöras under åren 2016-2018. Polen vill samarbeta med Sverige p.g.a. vårt rykte som pålitlig samarbetspartner. Svenska företag kan vara med och ta del av affärsmöjligheterna genom att antingen delta i upphandlingarna själva eller genom olika samarbetsformer tillsammans med polsk partner.

Efter succén i samband med MSPO 2016 har SOFF och Business Sweden bestämt att fortsätta samarbetet under MSPO 2017 och erbjuda medlemsföretagen:

  • Deltagande i svensk samlingsmonter
  • Individuell kartläggning av affärsmöjligheter och affärspartners
  • Individuellt och förbokat mötesprogram med 5-8 potentiella affärspartners
  • Tillgång till mötesrum i den svenska samlingsmontern
  • Support med mötesuppföljningar efter MSPO 2017

Business Sweden är avtalspart gentemot medlemsföretagen och kommer ordna med transport mellan flygplatsen i Warszawa och Kielce, samt förbokning av hotell. Kostnader för hotell och flyg ner till Polen betalas individuellt av företagen. SOFF kommer att finnas med egen representation under hela mässan.

Varför svensk samlingsmontern på MSPO?

  • Under mässan knyts kontakter med bl a polska: försvarsmakten, försvarsministeriet, företag inom försvars- och säkerhetsindustrin, polismyndigheten, brandförsvaret, tullen och räddningstjänsten m.fl.
  • Prioriterad placering av samlingsmontern i närheten av Polska försvarsministeriet och övriga svenska företag som ställer ut under mässan bl.a. SAAB och BAE Systems

Business Sweden och SOFF har tagit fram ett förslag på samlingsmonter för MSPO 2017 enligt den officiella grafiska profilen för Sverigefrämjande i utlandet. En preliminär bokning av utställningsyta har gjorts i huvudbyggnaden (F) i nära anslutning till andra företag med Sverige koppling och det polska försvarsministeriet. Ändringar kan komma att ske.

För att anmäla ditt deltagande, vänligen kontakta charlotta.eliasson@business-sweden.se. Vi har fortfarande lediga platser kvar.

Läs om Team Sweden vid Mspo Kielce Polen 2016 (pdf)

en bild

Charlotta Eliasson

Project Manager Project Manager
+48 602 672 705
Språk: svenska, engelska, polska
en bild

Charlotta Eliasson

Project Manager Project Manager
+48 602 672 705