Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

17 feb 2016 7:30 - 10:00 Almi företagspartner, Köpmangatan 23-25, Örebro

Kamma hem affärer i Finland

Finland är redan idag Örebroregionens sjätte viktigaste exportmarknad men det finns alla förutsättningar för att utöka handeln, då den finska ekonomin har stabiliserats efter några dåliga år och väntas växa framöver. Finland har också en branschstruktur som liknar den svenska vilket bl.a. framkommer genom den mängd av svensk-finska företag som finns på båda sidorna av Östersjön. Men känner ni till vilka affärsmöjligheter det finns för er i Finland?

Johanna Hannus, konsult på Business Sweden i Finland kommer att berätta mer om den finska ekonomin och marknaden just nu. Den svenska affärskulturen och det svenska kunnandet är uppskattat bland finska företag, finländare gillar att göra affärer med svenskar. Ni kommer därför också att få en snabbkurs i hur man gör affärer i Finland samt en presentation om affärsmöjligheter inom olika branscher och information om vilka branscher som går framåt i landet.

En panel bestående av Evelina Wass, Business Advisor på Almi Företagspartner/Enterprise Europe Network, Mats Helgesson, Investering och etablering på Business Region Örebro samt Peter Liljekvist, Regional exportrådgivare på Business Sweden kommer att diskutera dagens teman och ge er information om hur de kan bistå er då ni vill kamma hem affärer i Finland.

Programmet

07:30 Mingelfrukost med enklare tilltugg

08:00 Att kamma hem affärer i Finland

Johanna Hannus från Business Sweden är på plats för att berätta om affärer i Finland, vilket kommer att varvas med paneldebatter och öppen diskussion bland deltagarna.

Följande rubriker behandlas:

-   Finland som marknad – ekonomi och marknadstrender

-   Affärsmöjligheter – vart kan man tjäna pengar?

-   Hur gör man affärer i Finland och hur ser den finska affärskulturen ut?

-   Vilka stöd och vilken hjälp finns att få vid export?

09:30 Avrundning och diskussion

Efter seminariet finns det även möjlighet att boka in enskilda möten med arrangörerna.

Läs mer och anmäl dig här

Välkommen!