Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

14 apr 2016 8:45 - 13:00 Chalmersska Huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg

Hur kan Sverige och svenska företag arbeta mot FN?

FN-systemet är en stor och betalningssäker marknad med växande potential för svenska företag. Ta chansen att träffa ansvariga på Regeringskansliets Projektexportsekretariat och Business Sweden som berättar om hur affärsfrämjandet genetmot FN-systemet nu stärks som en direkt följd av Sveriges nya exportstrategi. Du kan ta del av konkreta tips och råd hur man kan bli leverantör till FN och arbeta med internationellt upphandlade affärer.

Under hösten 2015 presenterade Regeringen Sveriges Exportstrategi. En av delarna gäller förstärkt affärsfrämjande gentemot FN-systemet och andra internationellt upphandlade affärer. Business Sweden har fått i uppdrag, tillsammans med Regeringskansliets Projektexportsekretariat att informera svenska företag om affärsmöjligheter som kan finnas genom samverkan med FN och andra internationella organisationer.

På seminariet kommer ni att få ta del av:

  • Hur ser FN-marknaden ut och vilka är de aktuella utvecklingstendenserna?
  • Sveriges Exportstrategi samt strategin för affärsfrämjande gentemot FN-systemet – vad betyder de för er som företag?
  • Business Swedens arbete med affärsfrämjande gentemot FN-systemet
  • Vad det innebär att bli leverantör till FN och hur man går till väga?
  • Vad är det nya affärsområdet kris- och katastrofhantering?
  • Kommande aktiviteter gentemot FN samt på området kris- och katastrofhantering
  • Svenska företags erfarenheter av att arbeta med FN

Bakgrund:

Under 2015 har Regeringskansliets Projektexportsekretariat samt Business Sweden systematiskt arbetat med att utveckla affärsfrämjandet utifrån svenska företags behov och önskemål om stöd och aktiviteter. Målet är att fler svenska företag ska vara aktiva på FN-marknaden och att marknadsbearbetningen blir bättre, så att den svenska försäljningen till FN-systemet på sikt kan öka.  En särskild satsning görs på att lyfta fram små innovativa företag. På seminariet kommer ni att få handfasta råd och tips på hur ni som företag kan arbeta mot FN-systemet, vad som krävs och vilka möjligheter som finns. 

Individuella möten med Regeringskansliets Projektexportsekretariat eller Business Sweden: Det är möjligt att boka individuella möten med representant från UD PES samt Business Sweden, se registreringsformulär.

Om du har frågor angående seminariet är du välkommen att kontakta Business Sweden för mer information.

Kristin Holme
Business Sweden
T: +45 33 36 00 61, +45 40 61 31 71
E: kristin.holme@business-sweden.se

Viktor Heide
Business Sweden
T: +45 33 36 00 68, +45 25 35 50 64 
E: viktor.heide@business-sweden.se

 

anmäl dig här

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.