Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

20 okt Gamle Museet, Oslo, Norge

Crossborder Healthcare Innovation 2016

Crossborder Healthcare är ett heldagsevent under Oslo Innovation Week i syfte om att öka svensk-norskt samarbete inom omsorg och äldrevård.

Business Sweden tillsammans med Sveriges ambassad och Medtek Norge planerar att arrangera ett interaktivt heldagsevent torsdagen den 20e oktober under Oslo Innovation Week. Tema är: “Hur kan ny innovativ teknik, metod och process för upphandling innebära att äldre kan bo kvar längre hemma med bibehållen livskvalité”.

I takt med att vi lever längre och föder färre barn ser åldersstrukturen i norska samhällen annorlunda ut idag än den gjort tidigare. Enligt Statistisk Sentralbyrå i Norge, SSB, är idag tio procent av Norges befolkning 70 år eller äldre. År 2060 uppskattas samma målgrupp utgöra 20 procent av Norges befolkning.

Sverige och Norge är några av världens mest innovativa länder och toppar ständigt internationella innovationsrankingar. Svensk-norsk innovationsframgång är till stor del sprunget ur nationernas förmåga att samarbeta, både nationellt och gränsöverskridande med såväl universitet och statliga institut som med företag. Vi på Business Sweden tror att ett fortsatt gränsöverskridande samarbete inom dessa sektorer, i kombination med innovativt företagande, lägger grunden för att vi i Sverige och Norge ska kunna behålla vår internationella konkurrenskraft och samtidigt möta framtidens utmaningar inom hälsa och äldrevård.

Målsättningen med Crossborder Healthcare Innovation är att öka svensk-norskt samarbete inom hälsa och äldrevård och skapa innovationspartnerskap mellan vårdgivare, viktiga opinionsbildare och beslutsfattare på marknaden.
Syftet är att skapa en mötesplats för att stärka dialogen mellan olika parter för att kunna möta framtida utmaningar inom äldreomsorg och därigenom skapa förutsättningar för samarbete och affärsmöjligheter på båda sidor gränsen.

Eventet erbjuder en plattform för värdefullt nätverkande och tillfälle till att träffa nya potentiella affärsparters i en inspirerande miljö

Preliminärt Program

  • Mimmi Goude (Sveriges Handelssekreterare i Norge) och Axel Wernhoff (Sveriges Ambassadör i Norge) hälsar er välkomna
  • Talkshow-format med inbjudna gäster från Norge och Sverige
  • Seminarium arrangerat av KPMG
  • Lunch
  • Pitch, entreprenörer från Norge och Sverige presenterar nya innovativa idéer och produkter inom hälsa och sjukvård
  • Interaktiv workshop

Parallellt under dagen kommer en mässa ta plats i lokalerna.

Vänligen se www.oiw.no för anmälan och registrering, eller kontakta:

Ulrika Åkerman
Business Sweden
E: Ulrika.Akerman@business-sweden.se

Magnus Sjöström
Business Sweden
E: Magnus.Sjostrom@business-sweden.se

Varmt välkommen!

Business Sweden i samarbete med:

en bild