Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

07 apr 2016 13:30 - 17:00 Norges ambassad, Stockholm

Välkommen till forum för svensk-norska samarbeten och affärer i Arktis i Stockholm

Välkommen att delta i ett samarbetsforum för svensk-norska affärer i Arktis i samband med Utrikesdepartementets och Utrikespolitiska Institutets konferens "Arktiska rådet 20 år". Syftet med forumet är att skapa en mötesplats mellan svenska och norska företag där konkreta diskussioner om framtida samarbeten och affärer äger rum.

Den 7 april anordnar Utrikesdepartementet i samarbete med Utrikespolitiska institutet (UI) och berörda departement, myndigheter, institutioner och regioner en Arktiskonferens i UI:s lokaler i Stockholm. Konferensen har tre olika huvudteman; främjande och regional utveckling, forskning samt klimat och miljö. Syftet med konferensen är att ge politiker och nyckelaktörer en plattform för att diskutera regionala utmaningar och möjligheter för att bidra till att utveckla den svenska Arktispolitiken. Förmiddagsprogrammet fokuserar på ett samtal om regional näringslivsutveckling i Arktis mellan representanter för offentlig och privat sektor.

Parallellt med konferensens eftermiddagsprogram anordnar även Business Sweden och Innovasjon Norge, i samarbete med Norges ambassad i Stockholm och Sveriges ambassad i Norge, ett forum för konkreta diskussioner om svensk-norska samarbeten och affärer i Arktis. Syftet med forumet är dels att skapa en mötesplats för utbyte av erfarenheter och diskussioner om utmaningar och lösningar för bl.a. hållbar näringslivsutveckling, produkt- och materialutveckling samt kommunikation och infrastruktur i Arktis, dels att fungera som en facilitator för konkreta affärsdiskussioner i området.

Deltagande företag får möjligheten att påverka teman för diskussion samt vilka som bjuds in till detta forum. Om önskvärt kommer vi även faciliterar för enskilda möten mellan närvarande representanter för att diskutera potentiella samarbetsformer och affärsmöjligheter.

Intresserad? Kontkta Bonnie Sjöblom eller Klas Arvidsson.

Vi ser fram emot ert deltagande! 

en bild

Klas Arvidsson

Consultant Copenhagen Consultant, Copenhagen
+45 33 36 05 81
en bild

Klas Arvidsson

Consultant Copenhagen Consultant, Copenhagen
+45 33 36 05 81