Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

02 dec - 04 dec

Svenskt statsbesök i Frankrike för att attrahera investeringar

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia avlägger ett statsbesök i Frankrike den 2-4 december 2014 på inbjudan av president François Hollande. Ylva Berg kommer, tillsammans med Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup, leda en företagsdelegation.

Veckan går under namnet "La Suède en Lumière" (Sverige i ljus). Ljuset är en viktig del i den svenska traditionen. Syftet är att väcka den franska nyfikenhet och intresse för Sverige som ett innovativt och miljömedvetet land. 

- Jag är stolt över att vara en del av den här nationella insatsen för att stärka relationerna mellan Sverige och Frankrike. Företagsdelegationen ger en utmärkt plattform att förstärka redan starka handelsförbindelser. Business Sweden har ett viktigt uppdrag här - att få svenska företag att växa internationellt och locka utländska investeringar till Sverige, säger Ylva Berg.

För svenska företag kommer statsbesöket ge en möjlighet att stärka handelsförbindelserna, knyta nya kontakter i Frankrike, visa upp Sverige som ett attraktivt investeringsland och utreda förutsättningarna för svenska investeringar på den franska marknaden.

Teman för statsbesöket är vetenskap och forskning, miljö- och integrationsfrågor samt Sverige som en kreativ kultur- och livsstilsnation.

Här hittar du programmet för statsbesöket