Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

11 jun 2015 9:00 - 20:00 Warszawa

Svensk-polskt innovationsforum

Business Sweden och Sveriges Ambassad i Polen bjuder in dig till Svensk-polskt innovationsforum som kommer hållas den 11 juni 2015 i Warszawa. Evenemanget kommer ge dig en enastående möjlighet att träffa polska intressenter på politisk nivå, potentiella affärspartners, liksom den svenska närings- och innovationsministern, Mikael Damberg.

Sverige och Polen har en lång tradition av goda affärsförhållanden och svenska företag är etablerade i Polen sedan över 100 år tillbaka. Båda länder har dessutom varit ledande inom innovationer sedan århundraden. Sverige har exportframgångar som Alfred Nobel, SKF, Ericsson, Skype och Spotify och rankas idag som ett av världens mest innovativa länder. Polen har för sin del en innovationstradition med rötter tillbaka till Nicolaus Copernicus och Marie Sklodowska-Curie, en stark entreprenörskultur samt uppfinningar inom flera områden, såsom mindetektorn eller semaforen. Den svensk-polska samarbetsdeklarationen som undertecknades under statsbesöket i Polen 2011 har gett så goda resultat att det nu är planerat att underteckna en avsiktsförklaring om samarbete inom innovation.

Det Svensk-polska innovationsforumet är till för att underlätta relevanta diskussioner mellan svenska företag och polska intressenter som är ansvariga för utformningen av lagstiftningen inom innovation och entreprenörskap. Betydelsen av diskussionerna kommer att förstärkas genom närings- och innovationsministerns, Mikael Dambergs närvaro. Den polska sidan kommer representeras på ministernivå av ekonomiminister Janusz Piechocinski och biträdande ekonomiminister Grazyna Henclewska.

Rundabordssamtalen kommer följas av B2B / B2G matchmaking, som kommer skräddarsys i linje med varje företags individuella behov.

Deltagande under dessa dagar kommer ge stor medieexponering, med presskonferens i samband med undertecknandet av avsiktsförklaringen om samarbete inom innovation. 

Om du vill veta mer, gör en intresseanmälan via formulär nedan så kontaktar vi dig inom kort med mer information. Du kan också direkt kontakta:

Dominik Skibicki
Business Sweden i Warszawa
E: Dominik.Skibicki@business-sweden.se
T: +48 602 673 106, +48 22 505 84 74

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.