Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

05 dec 2014 9:00 - 10:30 Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70

Seminarium om affärsmöjligheter inom den polska rymdindustrin

Polen blev nyligen medlem i den Europeiska rymdorganisationen och har en växande rymdindustri med många affärsmöjligheter för svenska företag.

Den polska rymdindustrin, bestående av 50 företag, växer snabbt. Tillväxten drivs av Polens medlemskap i den Europeiska rymdorganisationen, där Polen bidrar med 30 MEUR om året. Principen om geografisk återbetalning har dock inte utnyttjats väl, där endast en femtedel av det polska bidraget har återbetalats i form av industri- och FoU kontrakt, vilket ger en stor outnyttjad potential och affärsmöjligheter för svenska företag.

Andra drivkrafter för tillväxt inkluderar inrättande av polsk rymdorganisation i slutet av 2014, skapande av statlig utvecklingsplan för rymdsektorn och EU-relaterade finansieringsmöjligheter.

Business Sweden har under hösten utfört en marknadsstudie av den polska rymdindustrin och identifierat affärsmöjligheter för svenska företag inom främst jordobservation, satellitnavigering, grundläggande tekniker och integrerade applikationer. Affärsmöjligheterna finns inom utveckling av rymdteknik för både civila och militära ändamål.

Ditt företag bjuds in till seminarium i Stockholm, där Daniel Larsson, chef för Business Sweden’s verksamhet i Polen, kommer att presentera marknadsstudien med affärsmöjligheterna. Seminariet är kostnadsfritt och anmälan sker senast den 1 december, genom e-mail till anna.lomza@business-sweden.se som även nås på +48 664 431 080 vid frågor.

Välkomna!

Ta del av färska marknadsstudier från hela Europa

Flera av Business Swedens kontor i Europa har under hösten genomfört ett antal studier för att kartlägga möjligheter och utmaningar inom olika branscher och marknader i regionen. 

Studierna kommer att presenteras under ett flertal Europaseminarier.

Läs mer här