Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

26 maj - 28 maj Stockholm, Malmö, Göteborg

Seminarium: Italien – en jättemarknad där svenska företag har mycket ogjort

Vi tar tempen på den italienska ekonomin och bidrar med fakta och tips på hur svenska företag kan flytta fram sina positioner i Italien.

Italien har haft en utdragen svacka i sin ekonomi som nu är på väg upp. Landet är dock fortfarande världens åttonde största ekonomi och dess tillverkningsindustri är den näst största i Europa. Det är alltså en betydande marknad som svenska företag lagt alldeles för liten vikt vid och där svenska marknadsandelar är på tok för små. Detta trots att strukturen borde passa det svenska utbudet ganska väl. Hur flyttar vi fram våra positioner i Italien?

  • Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom, kommer att beskriva den italienska ekonomin och dess styrkor och svagheter samt berätta om den återhämtning som har inletts.

  • Kristofer Svartling, Business Swedens chef i Italien, berättar hur Business Sweden kan assistera ditt företag att ta vara på de affärsmöjligheter som Italien erbjuder i samband med omställningen i ekonomin, samt ger konkreta tips på hur man gör för att lyckas med affärer på den italienska marknaden.

  • Representanter från den italienska advokatbyrån De Berti Jacchia Franchini Forlani, med lång tradition av att biträda svenska företag i Italien, presenterar och svarar på de vanligaste frågeställningarna kring bolags-, arbets- och skatterätt som uppkommer när utländska företag etablerar sig eller gör affärer i landet. 

Tider och platser

Seminarierna äger rum kl 08.30-11.00 på följande platser:

  • Stockholm 26 maj 2015, Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70. OBS Fullbokat!
  • Malmö 27 maj 2015, Business Sweden, Slagthuset, Carlsgatan 12 A, Rum: Nalle, Entréplan
  • Göteborg 28 maj 2015, Business Sweden, Ekelundsgatan 1, Rum: Barken, våning 7. OBS Fullbokat!

Anmälan till seminariet i Malmö gör du nedan, seminariet är kostnadsfritt. I formuläret kan du också anmäla om du önskar boka ett individuellt möte i samband med seminariet.

För mer information, vänligen kontakta:

Cathrin Damsholt Andersson
E: cathrin.damsholt.andersson@business-sweden.se
T: 08-588 660 25

Kristofer Svartling 
E: kristofer.svartling@business-sweden.se
T: +39-02-86 39 81

Välkomna!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.