Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

29 apr 2015 8:00 - 10:00 Haga Värdshus, Storgatan 16, Hillerstorp

Seminarium om affärsmöjligheter i Italien och Spanien

Business Sweden och Gnosjöregionens Näringslivsråd hälsar dig välkommen till ett affärsseminarium den 29 april med fokus på Italien och Spanien som exportmarknader.

Information om den italienska och spanska marknaden

Italien är Europas fjärde största ekonomi och representerar Europas största sektor av tillverkande industri efter Tyskland. Italienska företag är framgångsrika inom många sektorer där svenska företag ligger i framkant och det finns intresse av att modernisera produktionen och öka effektiviteten inom alla delar av industrin. Marknaden erbjuder affärsmöjligheter inom miljöteknik, ICT och mycket mer.

Spanien, Europas femte största ekonomi med 47miljoner invånare, har betydande industrier inom exempelvis ICT, hälsa- och sjukvård, energi och miljö och infrastruktur. Spanien är Europas andra största bilproducent och en av regionen främsta inom flygindustrin, mycket tack vare Airbus. Spanien räknar med flera multinationella företag och fungerar många gånger som en språngbräda för etablering och nya affärer även på den latinamerikanska marknaden.

Efter några tuffa år till följd av den ekonomiska krisen i såväl Italien som Spanien ser man nu tydliga tecken på återhämtning i ekonomierna och tillväxtprognoserna för kommande år är positiva. Svenska företag anses generellt som goda affärspartners på marknaderna och har rykte om sig att vara innovativa, kvalitetsmedvetna, pålitliga och seriösa affärspartners, vilket underlättar i förhandlingar.

Seminariet i Hillerstorp 29 april 2015

  • Vilka affärsmöjligheter finns i Italien och Spanien?
  • Hur lyckas man penetrera den italienska och spanska marknaden?
  • Hur hanterar man den italienska och spanska affärskulturen?

Som deltagare får du inblick i den italienska och spanska marknaden, större investeringar och satsningar med relaterade affärsmöjligheter för svenska exportföretag, samt konkreta exempel och råd kring hur du som svenskt företag kan etablera dig på marknaderna och vilka affärskulturella skillnader du bör beakta.

På mötet medverkar Kristofer Svartling, Handelssekreterare på Business Sweden i Italien, Malin Backman, Projektledare på Business Sweden i Spanien, samt Johannes Falkeström, Exportrådgivare i Jönköpings län.

Seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på frukost från kl. 7.30.

Har du frågor? Vänligen kontakta Johannes Falkeström på tel. 0722-47 60 54

I samarbete med:

Logo Gnosjöregionens Näringslivsråd

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.