Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

18 dec 2014 13:00 - 14:30 Business Sweden, World Trade Center, Klarbergsviadukten 70, Stockholm

Seminarium i Stockholm om affärsmöjligheter inom den polska fjärrvärmesektorn

Utbyggnad och modernisering av fjärrvärme i Polen skapar affärsmöjligheter för svenska teknikleverantörer.

Polen har största antalet privatpersoner som använder fjärrvärme i EU och efterfrågan på fjärrvärme förväntas växa med 15 procent fram till 2030. Omkring 40 procent av fjärrvärmen i Polen kommer från traditionella värmeverk, där hela 80 procent av värmeproduktionen är kolbaserad och distributionsnätet har höga värmeförluster. För att uppnå kraven i EU:s utsläppsdirektiv måste Polen bygga nya kraftvärmeverk, modernisera föråldrade värmeverk, bygga om värmeverk till kraftvärmeverk och renovera det befintliga distributionsnätet.

Business Sweden har under hösten utfört en marknadsstudie av den polska fjärrvärmesektorn och identifierat affärsmöjligheter för svenska leverantörer av gas- och ångturbiner, pannor, gasdrivna kolvmotorer och annan tillhörande utrustning till kraftvärmeverk, samt rökgasanläggningar, filter och annan tillhörande utrustning för modernisering av distributionsnätet.

Ditt företag bjuds in till seminarium i Stockholm, där Daniel Larsson, chef för Business Sweden’s verksamhet i Polen, kommer att presentera marknadsstudien med affärsmöjligheterna. Seminariet är kostnadsfritt och anmälan sker senast den 16 december, genom e-mail till grazyna.tatar@business-sweden.se som även nås på +48 22 505 84 70 vid frågor.

Välkommen!