Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

22 jan 2014 10:00 - 12:00 Stockholm

Informationsmöte om hur svenska företag kan bidra till renare luft i Kina

Regeringskansliet och Business Sweden bjuder in till ett informationsmöte för att presentera och diskutera hur luftföroreningsproblemen i Kina innebär affärsmöjligheter för svenska företag.

Den snabba urbaniseringen i Kina har inte bara lett till mycket hög ekonomisk tillväxt, men också genererat enorma miljöproblem. I januari 2013 nådde luftföroreningarna toppnivåer runt om i Kina. Den kinesiska regeringen har under året utarbetat en nationell plan för att bekämpa dessa problem och i samband med det har också kunskapen och medvetenheten bland allmänheten ökat. Planen antogs i september och innehåller åtgärder inom en mängd olika områden och industrier. Under miljöminister Lena Eks Kinabesök i maj i år bekräftade också det kinesiska miljöministeriet (MEP) att internationellt samarbete är nödvändigt för att Kina ska kunna bekämpa den försämrade luftmiljön.

Informations-/diskussionsmöte i Stockholm den 22 januari

Du är varmt välkommen till informationsmötet där du kan lära mer om de senaste kinesiska policyutvecklingarna inom luftföroreningsbekämpning samt vilka affärsmöjligheter som dessa för med sig. Bland annat kommer Chinese Research Academy of Environmental Sciences,CRAES, (TBC) som är ansvarig för de nationella luftmätningarna i Kina att medverka med en luftexpert. IVL Svenska miljöinstitutet informerar även om sitt samarbete och sina erfarenheter i Kina inom området.  

Tid och plats

22 januari 10:00 - 12:00 med efterföljande lunch.
Regeringskansliet, Rosenbad 4, Stockholm  (Lokal: Rotundan)

Anmälan

Anmäl dig till det kostnadsfria seminariet genom att fylla i formuläret nedan senast den 16 januari. Där anger du om du även vill medverka på efterföljande lunch.

Vi kommer också att informera om två luftföroreningsworkshops i Peking och Shanghai som kommer att äga rum i mars 2014. Dessa workshops arrangeras gemensamt av Regeringskansliet, svenska ambassaden i Peking, generalkonsulatet i Shanghai och Business Sweden. Informationsmötet kommer därför också att ge dig en bra möjlighet att föra fram och diskutera dina idéer kring workshopen och vad ditt företag har för specifika intressen.

För ytterligare information

Håkan Rantakeisu, Business Sweden
T: 08-588 660 10 
E: hakan.rantakeisu@business-sweden.se,

Monique Wannding, Regeringskansliet
T: 08-405 22 42
E: monique.wannding@gov.se

Varmt välkommen! 

I samarbete med:

Logo

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.