Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

Öka din e-handels-försäljning
i Japan

18 jan 2018 9:00 - 10:00 Webinar

Webinar med Rakuten - Japans största e-handelsplattform

Planerar du att starta nätförsäljning mot världens största mobila e-handelsmarknader? Eller har du redan försäljning i Japan men vill nå ut till en större del av marknaden?

Business Sweden i Tokyo erbjuder ett unikt tillfälle att delta i direktsänt webinar tillsammans med Rakuten. Utöver en generell introduktion till e-handelsmarknaden i Japan och konsumentbeteenden kommer Rakuten att berätta mer om hur ni som svenskt företag kan börja sälja på deras e-handelsplattform Rakuten Ichiba.

Japan har världens fjärde största e-handelsmarknad med 100 miljoner internetanvändare. E-handelsförsäljningen växer årligen med över 10 procent. Trots att flera svenska företag framgångsrikt har etablera omfattande internetförsäljning i Japan lyckas de flesta svenska företag inte nå ut till en bredare massa och skulle kunna göra mycket mer för att öka sin e-handelsförsäljning i Japan.

För att kunna nå ut till en större del av marknaden och öka försäljningen bör man se över sitt helhetskoncept och hur man når ut till sin målgrupp. Alltifrån hur hemsidan utformas till vilka marknadsföringskanaler som används måste vara anpassade för att lyckas i Japan. En avgörande faktor är ofta att svenska varumärken inte finns representerade på de ledande e-handelsplattformerna Rakuten och Amazon. Finns man inte där är man inte heller inte synlig för merparten av konsumenterna online.

Rakuten är marknadsledande och står för ungefär 25 procent av försäljningen på den japanska e-handelsmarknaden. Rakutens e-handelsplats Rakuten Ichiba är den största e-handelsplatsen i Japan och även en av de största i världen sett till försäljning. Ungefär 9 av 10 japaner är medlemmar på Rakuten.

Efter webinariet finns det även möjlighet att boka individuella Skype-samtal med Business Sweden i Tokyo samt direkt med Rakuten.

För åtkomst till Business Swedens E-handelsguide är du välkommen att registrera dig här (guiden är helt kostnadsfri).

Detaljer:

  • Anmälan senast den 15 januari 2018
  • Webinariet är kostnadsfritt
  • Länk för att ansluta till webinariet skickas via mail till registrerade deltagare
  • Webinariet kommer att genomföras på engelska

Varmt välkommen att delta i webinariet!

contact image

Carl Norsten

Consultant
Tokyo
+81 3 5562 5020
Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.