Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

31 aug 2016 9:00 - 11:30 Konferenscenter Rosenbad, Drottninggatan 5, Stockholm

Nytt läge för svenska företag i Filippinerna - Den snabbast växande ekonomin i ASEAN

I samband med att Sverige i november 2016 öppnar ny ambassad i Manila, leder närings- och innovationsminister Mikael Damberg en bred Team Sweden-delegation till Filippinerna. Syftet är att stärka det svenska avtrycket på Filippinerna och bereda väg för ett ökat svenskt fokus på en av världens snabbast växande marknader. Speciellt fokus ligger på svenska företag med lösningar för att stötta i hållbar stadsutveckling, bl a urban transport och infrastruktur. Svensk kompetens inom dessa områden har länge efterfrågats i landet.

Utrikesdepartementet och Business Sweden bjuder därför in till seminarium/referensgruppsmöte om Filippinerna den 31 augusti. Där kommer Närings- och Innovationsminister Mikael Damberg att berätta om regeringens satsning på Filippinerna och dess allt intressantare marknad för svenska exportföretag. Ni får också tillfälle att träffa vår tillträdande svenska ambassadör i Manila, Harald Fries.

Ylva Berg, vd för Business Sweden, och handelssekreterare Carl Malmqvist ger en bild av affärsmöjligheter för svenska företag och en analys av det rådande affärsklimatet i Filippinerna.

Departementsrådet Per Norström vid Enheten för Asien och Oceanien ger en aktuell politisk och ekonomisk överblick över utvecklingen i landet, medan Filippinernas handelsrepresentant, Ms Mary Borromeo-Hedfors, belyser de svensk-filippinska handelsförbindelserna och diplomatiska relationerna ur ett filippinskt perspektiv.

Projektledare Johan Köhler på Justitiedepartementet följer upp med en presentation av MSB:s operativa arbete. (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap)

Representanter från Ericsson och Transcom kommer också att berätta om sina erfarenheter av att bedriva affärsverksamhet i Filippinerna.

Utrymme kommer att ges för frågor.

Tid:  31 augusti, kl. 09:00 – 11:30 (kaffe & registrering från kl 08.30)
Plats: Konferenscenter Rosenbad, Drottninggatan 5, Stockholm

OBS! Seminariet är fullbokat, kontakta Susanne Flygelholm för mer information.

Välkomna!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.
en bild

Susanne Flygelholm

Liaison Officer Stockholm Liaison Officer, Stockholm
+46 8 588 660 33
en bild

Susanne Flygelholm

Liaison Officer Stockholm Liaison Officer, Stockholm
+46 8 588 660 33