Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

12 sep 2016 9:00 - 10:30 World Trade Center, Klarabergsviadukten 70

Nya e-handelsmöjligheter: Japan och Sydkorea

Vill du veta mer om hur du kan gå tillväga för att lyckas med din onlineförsäljning mot Sydkorea och Japan – två av världens största marknader för mobil e-handel?

Japan och Sydkorea är idag världsledande inom mobil e-handel. På dessa marknader sker redan majoriteten av e-handelstransaktionerna i en mobil enhet. För en långsiktig satsning är det viktigt att man ser över sitt helhetskoncept för att få en anpassad och konkurrenskraftig närvaro.

Japan räknas ofta som den fjärde mest attraktiva e-handelsmarknaden i världen efter USA, Kina och Storbritannien och är Sveriges näst största exportmarknad i Asien efter Kina. E-handeln växer nu kraftigt och förväntas fortsätta att växa årligen med ungefär 10 procent de kommande åren.

Sydkorea är en mycket stark inhemsk industri samt en attraktiv konsumentbas, vilket gör landet till en högintressant marknad för svenska e-handelsföretag. Frihandelsavtalet mellan EU och Sydkorea innebär dessutom en hel del tullförmåner för svenska företag som vill exportera hit. I dag är Sydkorea Sveriges fjärde största exportmarknad i Asien.

Men vad är det som krävs för att ett svenskt företag ska bli framgångsrikt med sin försäljning online mot kunder på dessa länder? Vad finns det för lokala regelverk, marknadspraxis och beteendemönster som man bör känna till och anpassa sig efter?

I samband med lanseringen av årets nya landguider i Business Swedens E-handelsguiden, arrangeras ett frukostseminarium med fokus på e-handelsmarknaderna Sydkorea och Japan. Efter seminariet finns det även möjlighet att boka individuella möten med Business Swedens representanter.

Seminariet är kostnadsfritt.

För åtkomst till Business Swedens kostnadsfria E-handelsguide, välkommen att registrera dig här.

Program

Registrering & frukostbuffé kl 08:30-09:00

Inledande ord & E-handelsguidens nya landguider
Linda Laszlo Ek, Trade & Legal Advisor, Business Sweden i Stockholm

E-handel i Japan
Carl Norsten, Associate, Business Sweden i Tokyo

E-handel i Sydkorea
Axel Brangenfeldt, Consultant, Business Sweden i Seoul

BabyBjörns e-handelsresa
Björn Engström, Regional Manager Asia, Baby Björn och Lars Wennerström, Communications Manager, Baby Björn
BabyBjörn är ett svenskt familjeföretag som finns i över 50 länder runtom i världen. Här delar de med sig av sina erfarenheter av e-handel i Japan och Sydkorea.

Avrundning med frågestund


Varmt välkommen!

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.
en bild

Carl Norsten

Consultant Tokyo Consultant, Tokyo
+81 3 5562 5020
en bild

Susanne Flygelholm

Liaison Officer Stockholm Liaison Officer, Stockholm
+46 8 588 660 33
en bild

Carl Norsten

Consultant Tokyo Consultant, Tokyo
+81 3 5562 5020
en bild

Susanne Flygelholm

Liaison Officer Stockholm Liaison Officer, Stockholm
+46 8 588 660 33