Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

24 maj World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Affärsmöjligheter inom energi & infrastruktur i Myanmar och Vietnam

Business Sweden hälsar dig välkommen till ett affärsseminarium 24 maj med fokus på affärsmöjligheter inom energisektorn i Myanmar och Vietnam!

Myanmar och Vietnam, världens just nu snabbast växande ekonomier med tillväxttakter om 7 % erbjuder enorma möjligheter för svenska bolag som säljer produkter, lösningar och tjänster till energi och transportsektorn.

Myanmar har just nu världens högsta tillväxttakt globalt, 8.4 %, och har en mycket positiv politisk utveckling genom tillsättandet av en demokratiskt vald president 2016, Htin Kyaw. Myanmar står inför stora utmaningar inom energi och infrastruktur. Landet har näst lägst elektrifiering i Asien efter Kambodja, och planerar att investera 20 miljarder USD till 2022 för att öka kapacitet till 16500 MV från 1800 MW idag. Projektpipen inkluderar 10 naturgasverk, 6 vattenkraftverk, 3 förnyelsebara kraftverk (ej vattenkraft) och 2 kolkraftverk. Värdsbanken, värdsbankens privata finansieringsarm (IFC) och Asiatiska utvecklingsbanken (ADB) har alla tre ett stort fokus på finansiering av energiprojekt i Myanmar. Inom infrastruktur planeras stora investeringar inom väg, stadstransport (urban transport), järnväg och flyg.

Vietnam planerar för betydande investeringar i energisektorn framöver. Fram till 2030 så uppgår planerade investeringarna på området till 48 miljarder USD. Behovet för investeringar på området drivs av en snabbt växande ekonomi, vilket resulterar i att energibehovet i Vietnam förväntas växa med ca 12-13% per år fram till år 2030. Förväntade investeringar fokuserar på utbyggnation och modernisering av elnätet (transmission & distribution) samt att bygga ny elgenerationskapacitet, både genom konventionella och förnyelsebara energikällor.

Business Sweden kommer presentera information om affärsmöjligheter inom energisektorn i Vietnam och inom energi & infrastruktur i Myanmar, och berätta om en affärsdelegation till båda länderna i slutet av 2016. På mötet medverkar Ulf Wennblom, projektledare för Business Sweden i Thailand, Vietnam, Laos, Kambodja och Myanmar. 

Tid: Tisdagen den 24 maj kl. 08.30-10:00
Plats: Business Sweden. World Trade Center
Anmälan: ulf.wennblom@business-sweden.se

Senaste dag för anmälan: onsdagen den 18 maj
Seminariet är kostnadsfritt, vi bjuder på frukost från 08:00

Individuellt möte:
Om ni är intresserade av individuella möten med Business Sweden efter seminariet, kontakta oss för att boka inte det. 

en bild

Ulf Wennblom

Country Manager Philippines Country Manager , Philippines
+63 917 841 7784
en bild

Ulf Wennblom

Country Manager Philippines Country Manager , Philippines
+63 917 841 7784