Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

05 dec 2013 11:30 - 14:00 Falkenberg

Seminarium i Falkenberg om affärsmöjligheter i Kina

Kina är idag världens näst största ekonomi, och upplever ständigt växande inkomster och konsumtionsnivåer. I en orolig global värld har Kina fortsatt att visa en positiv tillväxt, och haft en genomsnittlig tillväxt på över 10% de senaste 20 åren.

Regionen är inte längre endast ett tillverkningsnav utan har också kommit att bli en viktig konsumentmarknad och affärsmöjligheterna är stora både för tillverkande och säljande företag. Kinas nya ledare har poängterat att det inte längre är exporten och tillverkningen som ska föra Kina framåt, utan istället den inhemska konsumtionen. Därmed är affärsmöjligheterna stora, och nya konsumtionsmönster inom kulturella och kreativa näringar, såsom spel på internet, teater, bio, musik, konst och design har stått i fokus när Kina har satsat inom detta område.

Med fler än 180 städer med en befolkning på över en miljon invånare, erbjuder Kina möjligheter inom alla typer av branscher, där vi för närvarande har en rad olika aktiviter på gång inom bl.a. energi- och miljösystem, fordonsindustrin, transportsystem, hälsa- och sjukvård, IT och telekom, men även ser möjligheter inom områden såsom konsumentprodukter m.fl.

Sveriges varuexport till Kina uppgick 2012 till 38 miljarder kronor och totalt gick 3,2 procent av den svenska exporten till Kina. Kinas totala import ökade under 2011 med 24,9 procent. I nuläget bedriver ca 15,000 svenska företag handel med Kina, med omkring 1,000 etablerade bolag i regionen.

I Kina finns Business Sweden idag representerade i Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Taipei och Hong Kong, med omkring 80 svenskar och lokalanställda.

Genom att delta på seminariet får du möjlighet till att:

  • Träffa Business Swedens representant i Kina

  • Lyssna på de möjligheter marknaden har att erbjuda

  • Ta del av PROOVE AB egna erfarenheter av att arbeta i Kina

  • Byt erfarenheter med andra företag

  • Boka ett personligt möte för att diskutera dina möjligheter

Tid och plats

Torsdagen den 5 december kl. 11:30-14:00

Falkenbergs Sparbank, Nygatan 38, Falkenberg 

Mer information och anmälan

Anmäl dig till seminariet genom att höra av dig till Falkenbergs Sparbank: M: info@falkenbergssparbank.se 
T: 0346-550 00
Fx: 0346-846 79.

Senaste dag för anmälan är måndagen den 2 december. Seminariet är kostnadsfritt, vi bjuder på lunch kl 11:30.

För frågor kontakta:
Oleg Zastenker, Business Sweden‘s exportrådgivare Halland
T: 0708 - 94 92 02,

Bengt-Olof Isaksson, Företagsmarknadschef/vice vd i Falkenbergs Sparbank
T: 0706 - 64 74 84, 0346-551 32.

Välkommen!