Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

26 maj 2015 9:00 - 10:30 World Trade Center, Klarabergsviadukten 70/Kungsbron 1, Stockholm

Seminarium: Hitta och styr era distributörer i Indien

Indien är världens tredje största marknad räknat på köpkraft och väntas snart vara världens snabbast växande stora ekonomi. I en studie från 2014 har Business Sweden identifierat framgångsfaktorer och best practices för att lyckas med distribution av produkter och tjänster i landet. Den 26 maj kommer Business Swedens representant i Indien till Sverige för att presentera resultatet av studien.

Business Sweden bevakar kontinuerligt hur svenska företag arbetar med sina distributörer i Indien. Under 2014 gjorde vi en mer omfattande studie där vi frågade svenska företag med distribution i Indien hur de gjort för att sätta upp sitt nätverk och löpande arbeta med detta. Slutsatserna ger unika insikter i svenska företags best practices i Indien.

Några av insikterna som kommer diskuteras är:

  • Under de senaste fem åren har 20 procent av företagen ökat sin omsättning med över 30 procent per år, medan hälften ligger kvar på samma nivå som 2009 – vad gör de framgångsrika annorlunda?
  • En kombination av objektiv analys och tidigare erfarenhet är ett klart vinnarrecept för att hitta en bra distributör
  • Volymen varor som handlas på internet dubbleras varje år – hur kan ett svenskt företag utnyttja denna nya kanal i Indien?

Indien valde våren 2014 en ny regering som har en ekonomisk agenda fokuserad på ökad tillväxt, mindre byråkrati och ökade privata investeringar. Efter ett par år med trög ekonomi är nu tillväxten på uppgång igen, bland annat till följd av sänkta räntor och förenklade regelverk. 60 procent av de svenska företagen i Indien ser idag affärsklimatet som gott (jämfört med mindre än 20 procent 2013), och 9 av 10 förväntar sig ytterligare förbättringar under kommande 3 år.

Seminariet vänder sig till företag som:

  • Överväger att lansera produkter i Indien
  • Vill utöka existerande distribution i Indien på ett effektivt sätt
  • Upplever problem med nuvarande distributör

Seminariet är kostnadsfritt.  Anmäl dig nedan.

Välkommen!

För mer information:

Gustav Wennerblom 
Senior Project Manager, Bangalore
E: gustav.wennerblom@business-sweden.se 
M: +91 99 000 15814 

Susanne Flygelholm 
Project Manager, Asia & the Pacific
E: Susanne.flygelholm@business-sweden.se 
M: +46 70 883 8544

I samarbete med:

Logo SIBC

Det här seminariet är en del av:

Logo India Unlimited

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.