Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

29 okt Santiago

Swedish Mining Initiative i Chile

Chile är ett av världens största gruvnationer och investerar nu kraftigt i gruvsektorn för att öppna nya-, samt expandera existerande gruvor. I koppling till detta finns det nu en stor efterfrågan på innovativ teknologi som främst kan bidra till ökad produktivitet, minskad energianvändning, effektiviserad användning av vatten och ökad säkerhet.

Sverige och Chile har sedan 2011 ett MoU inom ”Hållbar Gruvnäring” och ”Team Sweden” ämnar nu förstärka detta samarbete genom att arrangera heldagskonferensen ”Swedish Mining Initiative” i Santiago, med målet att presentera för chilenska nyckelaktörer inom gruvsektorn hur Sverige arbetat för att skapa en av världens mest hållbara gruvnäringar.  Deltagande från svenskt håll inkluderar representanter från privat- offentlig- och akademisk sektor och är öppet för svenska företag intresserade av den chilenska marknaden.

Vill du veta mer? Kontakta

Johan Andersson
Business Sweden i Chile
T +56 2 2925 1903 M +56 9 7959 9400
johan.andersson@business-sweden.se