Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

15 apr - 17 apr Malmö, Göteborg och Stockholm

Seminarium om hur du etablerar ett företag i USA

Undrar du hur svårt det är att etablera ett dotterbolag i USA? Eller vilka problem ett företag kan stöta på när de väljer att skapa en legal entitet på världens största marknad? Detta och mer därtill kommer att diskuteras vid tre tillfällen i Malmö, Göteborg och Stockholm i april när Business Sweden USA presenterar sin stora etableringsstudie.

USA – en strategiskt viktig marknad för svenska företag

USA är en av Sveriges enskilt största exportmarknader. Att nio delstater var för sig har större BNP än hela Sverige säger en hel del om dess potential. I finanskrisens efterdyningar ser många svenska företag nya möjligheter på den amerikanska marknaden. Redan idag agerar många i landet med olika typer av agent- och distributörspartners men i stor grad även med egna dotterbolag.

Studie bland svenska företag om etableringar i USA

Business Sweden i USA har nyligen uppdaterat en studie om vilka problem svenska företag har haft innan, vid och efter en USA-etablering. Det visar sig att svenska företag främst har haft problem med:

  • Hantering av legala frågor
  • Konkurrens
  • Anpassning av sina varor och tjänster

Vi bjuder in till ett seminarium där vi presenterar informationen närmare.

Seminarium i Malmö, Göteborg och Stockholm

Den 15-17 april kommer en representant från Business Sweden i USA, tillsammans med en amerikansk bolagsjurist att presentera resultatet av studien och vad du som företag bör tänka på för att lyckas med en lokal etablering i landet.

Business Sweden bjuder deltagare på frukost/fika vid respektive event. Seminariet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsade. Anmälan görs via länken nedan och du kan också i samband med din anmälan ange om du önskar boka in ett individuellt möte med en representant från Business Sweden i USA.

Tider och platser för seminariet

Malmö
Tid:
Onsdagen 15 april, kl. 14:30 – 16:00
Plats: Business Sweden, Slagthuset, Carlsgatan 12 A

Göteborg
Tid:
Torsdagen 16 april, kl. 8:30 – 10:00
Plats: Business Region Göteborg, Norra Hamngatan 14

Stockholm
Tid: Fredagen 17 april, kl. 8:30 – 10:00
Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

För ytterligare information om seminariet eller Business Swedens arbete i USA kontakta:

Anders Olsson, Business Sweden i New York
T: +1-212 507 9003, E: anders.olsson@business-sweden.se.

Varmt välkomna!

I samarbete med:

Logo Business Region Göteborg

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.

Business Sweden i USA

Business Sweden – Sveriges export- och investeringsråd finns på plats i USA sedan 1949 och har kontor i Chicago, New York och San Francisco.

Vår lokala närvaro ger oss en unik kunskap om marknaden: vi kan affärskulturen, vi har väl utvecklade nätverk, erfarenhet och detaljerad lokalkunskap.

Läs mer