Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

02 dec - 04 dec Göteborg, Lund och Stockholm

Seminarium om handelsavtalet mellan EU och USA (TTIP) och vad det innebär för svenska företag

Svenskt Näringsliv och Business Sweden i samarbete med Business Region Göteborg samt Medicon Village i Lund bjuder härmed in till ett frukostseminarium i Göteborg 2 december, Lund 3 december och Stockholm 4 december om TTIP och hur det påverkar små och medelstora företag.

Särskilt fokus på seminariet kommer att riktas mot tre branscher som TTIP sannolikt kommer att få betydande påverkan på: fordonsbranschen, livsmedels- och dryckesbranschen, samt den medicintekniska branschen.  

Ta chansen att lyssna till Vivianne Gillman, chef för Business Sweden i New York, samt Sven-Åke Ström och Valon Rama från Business Swedens exporttekniska avdelning när de berättar om vad det i praktiken innebär att jobba inom ramen för frihandelsavtal, hur du kan göra affärer i dagens regulatoriska landskap i USA, samt hur TTIP sannolikt kommer att påverka detta. Ni kommer även att få höra röster från svenska företag med erfarenhet av att göra affärer i USA, hur de ser på affärsmöjligheter, regulatoriska hinder, och TTIPs eventuella påverkan.

Tider och platser:

2 december i Göteborg
Kl. 08.00-10.00
Norra Hamngatan 14, Göteborg
Business Region Göteborg

3 december i Lund
Kl. 08.00-10.00
Scheelevägen 2
Medicon Village, Lund

4 december i Stockholm
Kl. 08.00-10.00
Svenskt Näringsliv, Näringslivets hus, Storgatan 19,
Konferensrum: Industrisalen
Stockholm

Seminariet är kostnadsfritt men kräver förhandsanmälan via formuläret nedan.

Välkommen!

I samarbete med:

Logo Svenskt Näringsliv, Business Region Göteborg, Medicon Valley

Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.

TTIP - det Transatlantiska partnerskapet för handel och investeringar

1783 skrevs det första handelsavtalet mellan Sverige och USA, och därmed blev Sverige det första neutrala landet i världen att erkänna den unga republiken. Idag är ca 1200 svenska företag verksamma i USA och det är en av våra absolut viktigaste exportmarknader. TTIP, eller det transatlantiska partnerskapet för handel och investeringar, är ett planerat frihandelsavtal mellan EU och USA med syftet att förenkla handeln ytterligare dem emellan genom att ta bort olika handelshinder. 

Mer information

Helena Carlsson
E: helena.carlsson@business-sweden.se

Mats Shore
E: mats.shore@business-sweden.se