08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Serbien

Serbien är, med sitt centrala geografiska läge i Europa, punkten där öst möter väst. Det är framför allt Serbiens starka gruv-och energisektor samt verkstadsindustri som gör landet till en intressant marknad för svenska företag.

Belgrad är ett populärt centrum för utländska företag som etablerar verksamhet i Serbien, Montenegro och Makedonien. Landet har dessutom frihandelsavtal med både EU och Ryssland, vilket bidragit till att Serbien används som nav för utländska bolag med intresse att expandera och exportera österut. Till Serbiens främsta industrier hör fordons-, metall-, möbel- och den livsmedelsbearbetande industrin. Business Sweden ser även stora affärsmöjligheter för svenska företag i nya branscher, framför allt inom teknologier kopplade till gruvsektorn och utrullning av smarta mätare samt lösningar som kan bidra till kostnadseffektivitet och samtidigt öka kvaliteten inom sjukvårdssektorn.

Sveriges export till Serbien är stabil och består bland annat av verkstadsprodukter samt papper och papp. Serbien importerar bland annat livsmedels-och verkstadslösningar från Sverige. Italien, Tyskland, Ryssland och Österrike kan nämnas som starka handelspartner och bör också lyftas fram starka investerare i Serbien.

Business Sweden i Wien är det regionala kontoret som stödjer svenska företag i Österrike, Schweiz, Slovenien, Kroatien och Ungern samt hanterar förfrågningar för Serbien, Montenegro, Makedonien, Bosnien & Hercegovina, Kosovo och Albanien. Kontoret hjälper svenska företag som vill etablera sig i Serbien med tjänster såsom företagsetablering, affärsutvecklingsstöd, stakeholder management samt rekrytering.

Carsten Grönblad

Trade Commissioner Austria and Hungary Vienna Trade Commissioner Austria and Hungary, Vienna
+43 1 402 35 15 30
E-post carsten.gronblad@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du att vi kontaktar dig?