08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

business sweden i schweiz

Schweiz är en av de mest stabila ekonomierna i världen, vilket har gjort landet till hemvist för många multinationella företag och betydande internationella organisationer. Tack vare ett starkt fokus på innovation och en utmärkt infrastruktur är Schweiz en intressant marknad för svenska företag.

Schweiz rankas högt i all statistik gällande ekonomisk stabilitet och konkurrenskraft. Förutom att landet har ett stabilt politiskt- och ekonomiskt läge så finns det dessutom tillgång till högkvalificerad arbetskraft, mycket liberala arbetsvillkor och ett fördelaktigt affärsklimat med ett förmånligt skattesystem. Med en otroligt stor köpkraft och ett centralt läge i Europa är landet en attraktiv handelspartner för svenska företag.

I Schweiz hittar man inte bara ett stort antal multinationella företag, utan även många små och stora svenska företag. Landet, som präglas av en internationell miljö, fyra språk och tre kulturer, har växt nästan tio procent den senaste tioårsperioden vilket leder till en kontinuerligt stigande efterfrågan. Den starka valutan har även gjort att exporten till Schweiz har blivit attraktiv för svenska företag.

För svenska företag ser vi särskilt goda affärsmöjligheter inom ICT, Kemi, Pharma, Clean Tech-lösningar, leverantörer till precisionsinstrument- och klockindustrin, maskinteknik och livsmedel. Schweiz har ett fördelaktigt affärsklimat med översiktlig byråkrati som gör det lätt och snabbt för svenska företag att etablera sig i landet.

Business Swedens kontor i Zürich tillhör det regionala kontoret i Wien som också täcker Österrike, Slovenien och Kroatien samt hanterar förfrågningar för Serbien, Montenegro, Makedonien, Bosnien & Hercegovina, Kosovo och Albanien. Tillsammans utgörs teamet av sammanlagt sju medarbetare. Vi har under åren byggt ett starkt och framgångsrikt kontaktnät av lokala företagsledare och politiska beslutsfattare i syfte att främja Sveriges konkurrenskraft i regionen.

Kontakta oss så berättar vi mer om Schweiz som exportmarknad, och hur vi på Business Sweden kan hjälpa till med rådgivning, marknadsanalyser, kontakter och annat som kan underlätta en framgångsrik etablering.

Carsten Grönblad

Trade Commissioner Austria and Hungary Vienna Trade Commissioner Austria and Hungary, Vienna
+43 1 402 35 15 30
E-post carsten.gronblad@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du att vi kontaktar dig?