08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Lettland

Sverige är ett välkänt och starkt varumärke i Baltikum och marknaden erbjuder stora affärsmöjligheter för såväl små som stora svenska företag inom olika branscher.

Lettlands ekonomi kan beskrivas som öppen med betydande utrikeshandel och utländska direktinvesteringar. Inkomstskattesatsen är platt och låga bolagsskatter erbjuder goda villkor för utländska direktinvesteringar. Lettland rankas högt i internationella jämförelser vad avser ekonomisk frihet och företagsvänlighet.

Sverige är en viktig aktör i Lettland och dialogen är tät, såväl politiskt och ekonomiskt som kulturellt. Cirka 800 svenskrelaterade företag är mer eller mindre verksamma i landet. Sverige står också för cirka 22 procent av de utländska investeringarna.

Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken är verksamma i Lettland med drygt 50 procent av marknaden. ICA/Rimi är ett av de största detaljhandelsföretagen, Telia Sonera och Tele2 är betydande aktörer i telekomsektorn. Plockmatic, Trelleborg, Dinair, Leax, Swegmark och Ikea är bara några exempel på industriföretag som kör fabriker i landet. Svenska Bergvik Skog är bland de största utländska aktorerna inom skogsbranschen, RagnSells är aktiv inom miljösektorn, StenaLine förbinder Sverige och Lettland med färjelinje. Många nordiska företag har etablerat så kallade servicecenters och backoffice-funktioner tack en hög kvalitet på ICT, infrastruktur, välutbildad personal, språkkunskaper och fördelaktigt löneläge.

Business Sweden finns på plats i Riga sedan mitten av 1990-talet. I nära samarbete med kontoren i Tallinn och Vilnius utför vi uppdrag för svenska företag som är intresserade att undersöka affärsmöjligheter, hitta återförsäljare, leverantörer, samt etablera egna verksamheter i Lettland eller hela Baltikum.

Vi har en lång lokal erfarenhet med ett väletablerat nätverk för att på effektivt sätt kunna hjälpa nya eller redan verksamma svenska företag i de baltiska länderna - Lettland, Estland och Litauen.

Kontakta oss så berättar vi mer om marknaden och våra tjänster. 

Ansis Murnieks

Manager Baltics and Latvia Manager Baltics and Latvia
+371 678 280 46
E-post ansis.murnieks@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du att vi kontaktar dig?