08 - 588 660 00
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Kina

Kina är världens största ekonomi och Sveriges viktigaste handelspartner i Asien. Landet är ständigt intressant för tillverkande företag och har på bara några år seglat upp som en utav världens viktigaste konsumentmarknader.

Den svenska exporten till Kina uppgick till SEK 45,2 miljarder och importen från landet motsvarade SEK 59 miljarder under 2015. Efter flera år av enastående tillväxt är Kina nu i en förändringsfas där landet ställer om från en tidigare exportledd och tillverkande ekonomi till en modell som ska drivas av inhemsk konsumtion och utveckling av tjänstesektorn. I Kinas ekonomiska förändring fästs betydande vikt vid områden som Sverige är särskilt utmärkande inom, däribland skogsindustrin, sjukvård, innovation, miljö och energi. Den kinesiska ekonomin drivs ytterligare av att dess växande medelklass nu är störst i världen, samtidigt som e-handelsmarknaden är under kraftig expansion. Den digitala transitionen ökar tillgängligheten och möjligheten att nå ut till fler städer runtom i Kina utöver de stora hubbarna Peking och Shanghai. 

Business Sweden har varit verksamma i Kina sedan 1994 med kontor i Peking och Shanghai. Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att hjälpa svenska företag att etablera sig och nå sin fulla internationella potential. Business Sweden erbjuder ett tjänsteutbud som riktar sig till företag i alla skeden av sin etablering och utveckling i Kina. 

David Hallgren

Trade Commissioner China Trade Commissioner China
+86 105 81 56 006
E-post david.hallgren@business-sweden.se

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du att vi kontaktar dig?